Glavni organizator Loveweek Festivala: Ove godine očekujemo najviše posjetitelja do sada

Od 25.07. do 1.08.2015., u suradnji s klubovima Aquarius, Papaya i Kalypso, Loveweek Festival nam dovodi svjetska i vrlo interesantna imena, prvenstveno njemačke klupske scene, ali i nama vrlo dobro poznata s plesnih chartova i dancefloorova.

Ovo će biti 3. sezona ovog festivala, a  njegov koncept na Zrće dovodi drugačiju publiku od standardne koja samo pleše na ultra komercijalne i ponekad naporne i loše složene EDM hitove. Poanta LWF je spojiti sedam dana u jedan veliki tulum, ali i uživanje na plaži, cruise Loveshipom i sve što ljeto nudi.

U to ime na direktnoj virtualnoj žici iz njemačkog Landshuta uspostavili smo vezu s glavnim organizatorom Loveweek Festivala, Kristianom Šormanom.

  • Tschus Kris, od kud ideja i motivacija za raditi festival na Zrću?

Cijela priča je počela 2012. kad sam s prijateljem Marmatom pokrenuo prvi boatparty “Loveship” u blizini Zadra. Taj isti Loveship koncept je danas jedan od glavnih highlighta cijelog festivala. Ideja je bila proširiti koncept i dati gostu (i prijateljima koji su me tada iz Njemačke došli posjetiti) smještaj, glazbeni program i Loveship u tih sedam dana dok su u Hrvatskoj na godišnjem.

2013. godine smo imali 120 posjetitelja i 15 zaposlenika. 2014., treće sezone, smo se još više potrudili u promociji i oko cijelog koncepta i logistike (Homepage, Ticketshop, Facebook Marketing) i uspjeli smo s našom malom pričom dofurati 500 posjetitelja većinom iz Njemačke i Austrije, ali i iz Amerike, Indije, UK i Irske.

Pozitivan feedback me je onda doveo na jedan veći nivo, i da poguram cijelu priču, sam se onda i odselio u Njemačku. Iz Njemačke nam je lakše raditi promociju na našem glavnom tržištu i trenutno radimo punom parom na Loveweek Festivalu 2015. Ovu godinu očekujemo između 1500 i 2000 gostiju i jako se veselimo povratku na hrvatsko more (tu previše pada kiša).

Loveweekfest

  • Ispričaj nam neku zanimljivost ili zgodu s prijašnjih Loveweek festivala

Prošle godine smo imali grozno vrijeme. Mi smo mislili da će biti smak svijeta. Prebacili smo jedan event zbog jake kiše u Klub Kalypso i partijali pod malim krovom i prošerali to samo preko Facebooka. Naši gosti su bili tako voljni partijati s našim artistima da su došli po toj kiši i partijali cijelu noć do jutra ispod krova koji je propuštao kišu. To je bio u mojim očima najbolji party koji sam ikad doživio. Sunce nas je u jutro podsjetilo kako je lijepo partijati u klubu pored mora.

  • Koji su tvoji planovi, a koji za Loveweek Festival za budućnost?

Planovi su veliki, ali ne znam dali ću ih moći sve realizirati. Za takve projekte treba jednostavno jako puno novaca. Imam ideja, ali ih ne bi dijelio ovako javno. 🙂

  • S obzirom da živiš u Njemačkoj, reci nam nešto o trenutnom stanju elektronske scene

U njemačkim klubovima su hip trenutno deep house i techno. Uspjeli smo uvjeriti i dva kluba na Zrću da prate naš trend, što nam daje veliku mogućnost doći do većeg broja gostiju. Drago nam je da su to napravili, jer će ti naši eventi ove godine biti najjači. Artisti kao Robin Schulz, The Avener ili Oliver Koletzki su trenutno na broju 1 u Europi, po našem mišljenju kad pričamo o elektronskoj glazbi.

  • Što bi htio biti kad narasteš, a da nije organizator festivala?

Tata jedne sretne familije i prijatelj koji ima više vremena.

Loveweek Plakat

Loveweek Festival
WEB | FACEBOOK

Lana Flander