Blawanov remiks “Black Rose” napokon na vinilu

Krajem prošle godine, Surgeon je izazvao euforiju zavrtivši u setu neobjavljeni Blawanov techno remiks starog jungle hita “Black Rose”. Nedugo zatim, Boddika je na svojoj etiketi NonPlus+ najavio seriju reizdanja jungle/d’n’b inovatora Source Direct, odgovornih za izvornu traku, koja je Blawanu pala u ruke. Vinilno izdanje je napokon vani i sadrži obje trake!

Za razliku od rekonstruiranog “Amen” breaka, koji izlomljeno vozi original, remiks je ravni techno stomper – bez bjesomučnog čekićanja, ali nezaustavljiv poput teretnog vlaka. Zvukovi prirode uz šuškavi shuffle udaraljki zazivaju noć u džungli i pružaju osvježenje u žanru kojem zadnjih par godina atmosferu slikaju industrijski pejzaži. Izvornu su traku Source Direct prije gotovo 20 godina izdali pod aliasom Hokusai, a ovdje je remasterirana i dobiva novu snagu, nužnu za pariranje suvremenoj produkciji u DJ setovima.

Nonplus za iduće reizdanje ovih jungle majstora najavljuje “Approach & Identify” iz 95-te, s remiksom koji potpisuju Demdike Stare. Source Direct tvrde da je izvanredno maštovit!

Source Direct - Black Rose - Vinyl

Source Direct
SOUNDCLOUD | FACEBOOK
Blawan
SOUNDCLOUD | FACEBOOKDISCOGS
NonPlus+ Records
SOUNDCLOUD | FACEBOOK | BANDCAMP

Petar Car