Beau Wanzer na Mannequin Records

Sve bliži modernom zvuku, Mannequin se udaljava od 80’s minimal electra, pa izdaje vinile namijenjene industrial/techno i new body DJ-ima. Novi život za etiketu!

Radilo se o novim albumima ili reizdanjima, ovaj je talijanski label prilično dugo nosio darkerski post-punk i elektro zvuk, gradeći karijeru izvođačima kao što su Martial Canterel, Tropic Of Cancer i eterična rimljanska diva Mushy. Kad je upravo ona izdala briljantan EP  sa svojim acid projektom Phantom Love, Mannequin kreće u klupske vode.

Reizdanja ipak ostaju – nedavno je u sjajnoj opremi izašao “Preparing For Power” kultnih Bourbonese Qualk, uz zasebni EP s hitom “Lies” i razornim remiksom berlinskih techno legendi Ancient Methods. Svakako ga poslušajte! Reizdanje je čak i nadolazeći vinil, gdje Beau Wanzer rekonstruira “Disconnect Myself” utemeljitelja new body stila //TENSE//. Hit traka napokon u formatu koji zaslužuje!

Prošle je godine Beau harao podijima minimalističnim bangerom “Balls Of Steel“, čiji su se hladnokrvni vokali (“I’ve got to stop smoking… It’s killing my body… I’ve got balls of steel”) mnogima urezali u podsvijest. U međuvremenu je izdao poprilično dosadnu kompilaciju “Untitled”, s ranim, neobjavljenim eksperimentima bez plesnog potencijala. Srećom, tvrdi techno beat, kojim je počastio “Disconnect Myself”, jamči povratak zdravom razumu.

Ovaj je miks već izašao na CD/digitalnoj kompilaciji “Inside The Volcano” švedske etikete CCP, čija bezobrazno skupa izdanja kupuju samo naivci i bogati kolekcionari. Bila bi šteta da je metalni bassline ovog kalibra nestao u bespućima povijesne zbiljnosti, dok klubovi vape za cyber-funk technom i novim, sabranim acidom. Izbacujući suvišne retro elemente originala, Beau je izgradio pumpajući hit sa zaraznom temom koja olakšava ljetne temperature, pritom ne žrtvujući senzualnost, a zadržavajući zdravu agresiju. Nadajmo se da će neki od naših DJ-a žrtvovati 8€ (preorder) za ovakav adut!

Beau Wanzer
SOUNDCLOUD | WEB | DISCOGS
Manneqin Records
SOUNDCLOUD | WEB | FACEBOOK

Petar Car