Trailer za Exhibitionist 2: Millsov trijumf intuicije

“Čarobnjak” je nadimak stekao zato što jasno čuje unutarnji glas, pa ga munjevitim refleksima prevodi u stroj na kojem svira. Novim će nas videom podučiti kako!

Prvi se Exhibitionist DVD rado gleda, sluša i proučava već 11 godina, a pruža uvid u dragocjene trikove DJ zanata. Vrijeme je za novi korak –  uz napredak tehnologije, glazbenici su ulijenili tijelo i mozak, prepuštajući se komforu logike stroja. Detroit je od 80-tih predstavljao glazbenu struju koja je “plesna, ali mora imati i poučni aspekt”, kako je svojedobno napomenuo Jeff Mills, najnapredniji među prvoborcima grada-motora. U drugom nastavku DVD-a, on se sprema prenijeti vještinu svladavanja logike strojeva kroz predaju njihovim zakonitostima, sve do uspostavljanja intuitivne kontrole u čistom prijenosu volje na stroj.

Jeff Mills Exhibitionist 2 Trailer

Povlačeći paralelu s tradicionalnim načinom sviranja, Mills ukazuje na prednosti suvremene tehnologije, koja DJ-u omogućava spontanost u trenutku, “poput glazbenika na akustičnom instrumentu ili solista koji o ritmu razmišlja na licu mjesta.”

Ovaj je proces snimljen u Detroitu, Chicagu i Leidenu, a dokumentiran je i serijom od 3 vinilna EP-ja, od kojih prvi izlazi 16. lipnja za Axis Records, dok ćemo DVD morati pričekati do 11. rujna. Rezultat će na ploči biti posebno zanimljiv kao materijal za DJ set, jer će naglašena spontanost sigurno otvoriti put živopisnim istraživanjima, a Millsova suverena vlast nad opremom garantira besprijekoran groove.

U sklopu svoje trenutne rezidencije u muzeju Louvre, Jeff Mills će 19. lipnja uživo predstaviti Exhibitionist 2.

Teaseri za vinil mogu se čuti ovdje.

Jeff Mills | Axis Records
FACEBOOK | WEB

Petar Car