Nakon 8 godina čekanja novi album Stephana Bodzina

Nedavno smo predstavili njegov EP Singularity za, oh so cool, i to bez cinizma, Life and Death label, a u međuvremenu je izašao i Birth EP za njegov vlastiti label Herzblut. No, najvažnija vijest je da smo dočekali i novi album – Powers of Ten, nakon zadnjeg Liebe ist iz 2007., a riječ je o, po mnogima, remek djelu modernog techno melodioznog zvuka koji je u međuvremenu postao njegov trade mark. Ime albuma je došlo iz naslova jedne filozofske knjige, a koje se Bodzin drži već 25 godina i, kako primjećujemo, to mu sasvim dobro pristaje.

U intervjuima koje je davao povodom izlaska Powers of Ten, Bodzin uvijek naglašava da je nekoć prije radio komercijalnu glazbu, zarađivao dobre honorare, ali nije nikako bio sretan s tom situacijom. Povodom toga, 2002. godine našao se s kolegom Oliverom Huntemannom i udružili su snage te osnovali Rekorder. Nakon toga sve je krenulo uzlaznom putanjom, ostavio se komercijalnih projekata i skroz uronio u underground. Na svu sreću, rekli bismo.

Stephan -bodzin -powers -of -ten -CC

Prema njegovim riječima cijeli album je pomno koncipiran i većina traka već po naslovu ima neko dublje značenje za Bodzina. Prva stvar koju je isproducirao za album bila je Lila, imenovana po njegovoj kćeri koja se rodila prije dvije godine, a također naslov EPa Birth je isto inspiriran tim događajem. Jedna od nosećih traka cijelog albuma je Singularity, izašla za već spomenuti Life and Death label i koja se ubrzo našla u torbama različitih DJa, od techna do housea. Radi se o pravom crossover hitu, čiji remix možete poslušati i u našoj Music rubrici.

Preslušavajući album na streamu, kojeg je ekskluzivno objavio na XLR8R portalu, utisak koji ostavlja je da je Bodzin majstor skladanja i preoblikovanja techna koji je melodiozan, ali i sanjiv te jako atmosferičan. Radi se o novom techno zvuku koji više nije mračan i robotičan, nego mekši, plesniji i vrlo prepoznatljiv. Nije riječ o driving technu nego više o swimming technu, ma štogod to značilo. S albuma uskoro izlazi i single Wir za njegov Herzblut label, a u pripremi je i nekoliko remikseva. Najbolje je da ipak provjerite sami kako to sve zvuči.

Za Bodzina slobodno možemo reći da je idejama uvijek okrenut budućnosti, ali u tome svemu ostaje vjeran samom sebi kreirajući iznova zanimljiv i originalan zvuk. Powers of Ten je vani i vjerujte nam, radi se o vrhunskom albumu.

Stephan Bodzin
SOUNDCLOUD | FACEBOOK | WEB
Herzbult Recordings
SOUNDCLOUD | FACEBOOK | WEB

Lana Flander