DAX J na Slurp!-u, premijera videa i poklon upad+vinil!

Festivalska sezona na Fort Punta Christo starta 20.6. Slurp! festivalom, uz nastup britanskog majstora tvrdog techna. Odao nam je neke tajne zanata!

Uz čuveni Outlook i Dimensions, a ove godine i spojeni Seasplash + Goulash, fortica udomljuje i jubilarni peti Slurp!, festival moderne klupske glazbe podijeljen u četiri ljetna eventa. Na prvom izdanju, kraj sjajnog Dax J-a, nastupaju i domaće snage: Disrupted Project kao live act + DJ podrška: XXL, Innaca  i Gars. Detalje proučite ovdje, a u nastavku saznajte što nam je headliner imao za reći, ali i detalje o nagradnoj igri koja slijedi!

  • Startao si karijeru u drum’n’bassu, ali si se na kraju odlučio za techno. Opiši mi stil techna koji te osvojio!

Što se tiče underground glazbe, moja su prva ljubav bili jungle i drum’n’bass. Otkrio sam ih još kao tinejdžer i imali su veliku ulogu u oblikovanju mog puta. Još uvijek obožavam tu glazbu iz doba odrastanja, pa i dalje znatno utječe na mene. Techno sam otkrio u razdoblju kad je d’n’b postao postao pomalo “ustajao”, jer je zlatno doba završilo. Tražio sam nešto novo i osvježavajuće, ali nisam ni sanjao što bi to moglo biti – tad sam napokon otkrio techno. Ono što mi se odmah svidjelo, bili su njegovi tamni elementi, jedan posebni emocionalni sadržaj, a i perkusije. Mogao sam pronaći sličnosti s drum’n’bassom i to me privuklo. House mi je zvučao previše “veselo” i sporo. Pošto sam odrastao na jungleu, uvijek sam volio taj sirovi 90’s rave zvuk, a u technu sam ga ponovno pronašao.

  • Zaradio si izvrstan feedback na novogodišnjem partyju u zagrebačkom Sirupu. Možeš li usporediti tu vibru s ostalim klubovima u kojima nastupaš?

Ta je Nova godina zbilja bila posebna! Ekipa je bila fantastična, bili su skroz nabrijani i odlično sam se zabavio. Kad bi mi svaki nastup imao tu vibru, bio bih jako sretan DJ. Na nekim nastupima dobijem super vibru, na nekima manje intenzivnu, ali ovaj put je bio sam vrh!

Dax -J_01

  • Slurp festival je open-air. Koliko se nastup na otvorenom prostoru razlikuje od tamne privlačnosti znojnih klubova?

Iskreno, meni ne čini razliku. Cilj mi je uvijek potegnuti najbolju moguću izvedbu i vrtiti sjajnu glazbu koja će vas iznenaditi! Volim izazvati rave atmosferu, navesti ljude na ples – to je moj stil i uvijek želim stvoriti taj tip energije, gdje god svirao.

  • Kao producent i vlasnik etikete Monnom Black, koje nove smjerove zamjećuješ u technu? Postoji li neki posebni stil ili izvođač kojeg bi rado izdvojio?

Danas u technu ima zbilja različitih struja. Mnoge etikete stvaraju vlastiti brand glazbe, što je izvrsno, to održava glazbu jedinstvenom i daje joj vlastiti identitet. Na Monnom Black jednostavno izdajem glazbu koju volim, a to je jedini uvjet – ako mi se nešto svidi, izdajem. Vidim techno kao cjelinu koja raste i evoluira, a novi stilovi koji izviru će postati žanrovi za sebe.

  • Svojedobno si izjavio – kad iskopaš ključni glazbeni motiv, traka se sklada sama od sebe. Koje su karakteristike tih motiva?

Jednostavno, glavno je obilježje u tome što mora zvučati posebno i pružati specifičan osjećaj. Kad ti to pođe za rukom, jednostavno znaš. Ključna glazbena tema može biti u opakom, tamnom bass synthu, ali i u nekom visokom akordu. To su krajnje suprotne točke zvučnog spektra, ali su obje jednako privlačne za korištenje u traci. Znam da je zvuk na mjestu kad osjetim uzbuđenje. Ponekad uspijevam dobiti zvuk koji je sasvim svjež i nikad ga prije nisam čuo – to je isto znak da je spreman za upotrebu.

  • Uskoro ti izlazi novo izdanje. Opiši nam trake, za kakav set si ih namijenio?

Novo mi izdanje izlazi idući tjedan na etiketi ARTS Collective, ovo mi je drugo izdanje za njih. Ploča vuče utjecaje iz 90-tih, a s trakama ciljam izravno na podij. Doista sam zadovoljan izdanjem, zbilja je moćno i ima žestoke ritmove, što me trenutno najviše uzbuđuje. Upravo to možete očekivati ovaj vikend na Slurp!- u 😉

Vinil je još u pripremi, a mi vam s njega premijerno predstavljamo ‘Escape The System’, izrazito energičnu traku, uz hipnotički video s brojnim sekvencama snimljenim u klubovima 90-tih. Uživajte!

Pratite Klubikonovu facebook stranicu, na kojoj ćete uskoro imati priliku osvojiti poklon paket: upad na subotnji Slurp! + još svježi Dax-ov vinil ‘Imperial Propaganda’. Sretnom će dobitniku nagradu uručiti osobno Dax J!

Dax -J_vinyl

Dax J
FACEBOOK | SOUNDCLOUD
Slurp! Festival
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | WEB

Slurp ! 2015 Vol .1 With Dax J

FACEBOOK EVENT

Petar Car