Poslušajte novo DJ Kicks izdanje, znate li tko ga miksa?

Čast da složi pedeseti mix pripala je već kultnom producentu i DJu te ikoni njemačke scene o kojem smo već pisali, ali prije nego otkrijemo tko je, prvo malo upoznajte kako diše svjetski poznati i priznati DJ Kicks serijal.

Prije 20 godina, 1995., pojavio se prvi svjetski licencirani mix za K7! label i time je započelo dugo putovanje koje je tokom godina na svojim miksanim kompilacijama predstavilo najrazličitije producente, često one čije će vrijeme tek doći, jer DJ Kicks nije nikada igrao na sigurno nego se igrao i poigravao sa slušateljima i time stekao kultni status među pravim znalcima i poznavateljima elektronike.

Njegov cover su krasili Kruder&Dorfmeister, Thievery Corporation, Erlend Oye, Carl Craig, The Glimmers, Maceo Plex, Smith&Mighty, Kode9, Digitalism, John Talabot da spomenemo samo neke. Ono što DJ Kicks čini posebnim i drugačijim od različitih kompilacija tj. mikseva je odvažnost u odabiru, a ponajviše odvažnost u selekciji pjesama onih koji su bili odabrani.

Kompilacijski miks nije nimalo lako složiti, jer osim što se trebate predstaviti publici morate imati na umu da je to miks za opetovano slušanje, bilo kod kuće u miru ili pak kao warm up prije izlaska, znači mora biti multifunkcionalan i tjerati na repeat. Baš zbog toga svaki DJ Kicks je priča za sebe, bilo u odabiru traka za njega ili pak u editiranju istih da budu posebne i složene samo za tu priliku.

Jedan od najboljih primjera je 50ti miks, do kojeg ćemo uskoro doći, ali i odličan primjer Erlend Oyea koji je za svoj DJ Kicks miks slagao instrumentale, pa na njih a capelle, pa čak i pjevao na većini pjesama. Tako da možete čuti The Smiths vokal u njegovoj izvedbi, a ispod toga elektronički beat. To se zove složiti nešto drugačije što jednostavno zove na slušanje opet i ispočetka, a riječ je o samo jednom primjeru dok takvih u serijalu ima još jako puno.

Za 50to izdanje u goste im dolazi jedan od najzabavnijih, ali i najodvažnijih producenata zadnjih nekoliko godina – DJ Koze. On je, prema svojim riječima, slagao miks po logičnim blokovima, od po 3,4 pjesme koje odrede generalni ugođaj i tako od bloka do bloka. Uz to, više-manje svaka pjesma je editirana i učinjena drugačijom od originala, a neke su i spojene u neku ruku mash upa.

DJ Kicks DJ Koze izlazi danas, pogledajte i tracklistu, a streamati ga možete na dnu članka.

Tracklist:

1. DJ Koze – I Haven’t Been Everywhere But It’s On My List (DJ-Kicks exclusive)
2. Dimlite – Can’t Get Used To Those? (Kosi Edit)
3. cLOUDDEAD – Dead Dogs Two (Boards of Canada Remix)
4. Strong Arm Steady – Best of Times
5. Homeboy Sandman – Holiday (Kosi & Finks Edit)
6. Freddie Gibbs & Madlib – Shame
7. Mndsgn – Camelblues (Kosi Edit)
8. Broadcast – Tears In The Typing Pool
9. Daniel Lanois – Carla
10. Hi Tek & The 2 Bears – Modern Hi Tek Family Bears (Kosi Mashup)
11. William Shatner – It Hasn’t Happened Yet
12. Marker Starling – In Stride
13. Session Victim- Hyuwee (Kosi Remix)
14. Frank & Tony – Bring The Sun feat. Gry (Kosi Edit)
15. Marcel Fengler – Jaz (Kosi Edit)
16. Portable feat. Lcio – Surrender (Kosi Edit)
17. The Gentle People – Superstar

DJ-Kicks
FACEBOOK | WEB
DJ Koze
FACEBOOK | WEB
!K7 Records
FACEBOOK | WEB | SOUNDCLOUD

Lana Flander