SoundCloud opet na tapeti internet-pravednika

Otkako je jedan od omiljenih besplatnih glazbenih servisa najavio uvođenje reklamnog sadržaja, freeloaderi se zgražaju. WWW nije slobodan kao nekad, ali se i panika stvara umjetno!

Nedavno smo pisali o novim potezima SoundClouda, vezanim za reklame. U osnovi, sve ostaje više-manje isto, jedino što ćete morati iscijediti koji novčić, ukoliko ste jako alergični na propagandni program i ne smijete posjećivati stranice koje ih sadrže. Nova kontroverza, vezana za ograničenje broja playeva dnevno, također se čini napuhanom, a većinu izvođača i njihovih fanova neće ni dodirnuti. O čemu se radi?

Kako bi smanjio mogućnost prijevare u nabijanju brojeva slušanja, Soundcloud će ograničiti mogućnost playeva po pjesmi na 15000 dnevno. Trebati će solidna količina znanja, inspiracije i sreće, a posebno marketinga, prije nego se približite tom kobnom broju. Od sveg srca želimo da vama i vašem omiljenom izvođaču ovo postane ozbiljna briga! Osim toga, ta ‘zastrašujuća’ regula se ne odnosi na slušanje pjesme sa same Soundcloudove stranice, nego isključivo na šerani link – naprimjer, ako pjesmu slušate s Facebooka. Nadamo se da ste odahnuli!

Neki zamjeraju SoundCloudu već zbog toga što prestaje s praksom potpuno besplatne usluge, a pritom vjerojatno za svoj rad primaju plaću (ili barem džeparac od roditelja). Sa svim njenim prednostima i manama, današnja glazbena scena ne bi postojala bez ovog servisa, a uz poštenu financijsku injekciju, teško da će se usuditi kvariti uslugu i gubiti publiku. Slobodno kliknite play!

Petar Car