Moskalusova riznica vol. 1: Inkognito

Neki se dan na YouTubeu pojavila misteriozna i uzbudljiva techno traka ‘Slaves And Masters’ gotovo anonimnog autora, navodno porijeklom iz Kine. Djelo majstora!

Na YouTubeu postoji nekoliko kanala s izvrsnim technom, zapakiranim u improvizirani hipnotički video. QuentiZoa, Techno Scene i the29nov films gotovo nikad ne razočaraju, a posebno istančan ukus ima češki Moskalus. Među zadnjim videima, izbacio je jedinu traku zagonetnog izvođača imenom Physical Evidence. Uz odrješite ritmičke kaskade u beatu, traku ‘Slaves And Masters’ zaraznom čini gumena, pulsirajuća bas linija, nad kojom lebdi prozračna bliskoistočna arabeska. Koristeći nešto uglatiji body groove, nadilazi banalnu formulu ‘funkcionalne’ techno trake, pa time dobiva na plesnosti!

Physical Evidence ima(ju) i svoj SoundCloud, na kojem je, naravno, samo rečena traka – i to u skraćenoj verziji. Nikakav dodatan podatak, osim što je kao zemlja porijekla navedena Kina, a pjesma je tegirana s #notgs. Obzirom na vještinu kojom je traka izvedena, nemoguće je da se radi o početniku: svi tragovi ukazuju na post-internetski smisao za šalu, ali i na testiranje tržišta! Publika se ovdje pridobiva isključivo kvalitetom trake, bez iritantnog samoreklamiranja ili podilaženja sceni. Navodno niti Moskalus ne zna o kome je riječ, jer mu je materijal dostavljen u anonimnosti – preostaje nam iščekivanje novog bisera, na kanalu koji se prati s užitkom.

Psyhical Evidence
SOUNDCLOUD

Petar Car