Uđite u zagrebački KULT

Posjeli smo jednu polovicu KULTa pred monitor, poslali mu nekoliko pitanja i saznali smo sve što ste ikad htjeli znati o Kultistima. Čitajte dalje, ako želite dobiti uvid što su i čime se bave, a dok čitate poslušajte mix koji je What The Funk snimio za čitatelje Klubikona.

  • Pozdrav Danijel, za početak upoznaj nas s KULTom, tko ste, što ste, od kuda dolazite i kamo idete te kako je sve i gdje počelo?

Kult je naziv dnb večeri koju je Zlee pokrenuo u zagrebačkom klubu Masters 2013. godine sa željom da promovira glazbu koju voli (dnb naravno), pije krv i žrtvuje djevice u čast niskim frekvencijama.

Zlee

Kako su se pratitelji počeli nizati došlo je i do vrbovanja novog člana odnosno mene What The Funka te sada ponosno nosim titulu Visokog kultista.

KULT WTF_

Oboje smo iz Zagreba gdje planiramo i ostat, a misionare šaljemo i na Mars jer želimo da se Kult proširi i na druge planete, najviše zato jer smo dobili puno upita od strane Bilijevih frendova.

  • Koliko ste do sada tuluma održali, gdje i tko su bili gosti?

Za sad je održano oko desetak okupljanja na kojima su rokali dj-evi iz Dirty Beatza, Trip To Ziona, Loop Junkiesa, L.E.Da i Balkan Kolektiva.

U suradnji s Trip to Zionom gostovao je Billain koji ima izdanja na svjetski poznatim etiketama kao što su Critical, Bad taste, OWSLA, a s Dirty Beatz ekipom radili smo NickBeea koji izdaje za Invisible Recordings pokrenut od strane Noisie.

Posebno moramo istaknuti i Kodina, najboljeg hrvatskog dnb producenta koji niže izdanja na etiketama kao što su M.U.D, Mindtech, Close 2 Death, Ammunition, Subculture i koji nam gostuje 3.7. u Mastersu. BOOM!

Kult With Kodin
FACEBOOK EVENT

  • Ima li KULT neke ljetne planove te što ćete nam ponuditi nakon ljeta kad počne zagrebačka klupska sezona?

Ljetni planovi su čilanje, roštilji i sveopća zajebancija izvan naše organizacije, a za novu sezonu idemo na novi level i pripremamo čuda bro!

  • Kako ti se čini stanje na zagrebačkoj dnb sceni i kakav je KULT s drugim ekipama?

Stanje na sceni je po mom mišljenu dosta cool trenutno i što se tiče imena koja dolaze, o kojima su Hrvati mogli samo sanjati do nedavno, i što se tiče frekvencije partija.

Šteta kaj nema više Bass Invadersa, oni su bili crew koji je ful doprinio hrvatskoj drum n bass sceni.

Inače smo si ok s ekipama sa scene, ponajviše s našim dragim frendovima Dirty Beatzima s kojima ponekad imamo i suradnje oko organizacije.

  • Možeš li nam reći koga bi izdvojio od DJa ili producenata koji su u vašem điru?

Od producenata slobodno možemo izdvojiti Kodina na kojeg smo svi ponosni i uživamo u njegovim setovima. Naravno, Billain i NickBee su također odraz Kult sounda, ali u novoj sezoni već razmišljamo o malo minimalnijoj roller deep spici.

Sviđa nam se ta roller brija kad party ne staje nego se rolla i trči cijelu noć.

Neki od dj-a koje posebno podržavamo u toj sekciji su Spindall, pokretač Nurtured Beatz labela koji ubrzano stječe veliku popularnost najroller stvarima. Također spomenuo bih Amossa, DLR-a, te dvojac Tephra & Arkoze.

  • Za kraj, čime se Danijel bavi kad se ne bavi muzikom?

Hmmmm. Se bavim nečim da nema veze s muzikom? 😀

Da, ima neš kad malo razmislim, studiram na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te sam se nedavno i zaposlio u jednoj hrvatskoj firmi kao marketingaš.

  • Hvala Visokom Kultistu What the Funku na ovom uvidu u KULT.

KULT

Lana Flander