DJ T. – ikona njemačke scene dolazi u Zagreb?

DJ T., jedan od dvojice utemeljitelja utjecajnog i do dan danas iznimno cijenjenog njemačkog labela Get Physical Music, po njegovom tour kalendaru, mogao bi doći u Zagreb krajem ljeta. A točno kada, ali i druge zanimljivosti o dotičnom gospodinu s preko 30 godina staža na elektronskoj sceni pročitajte dalje u članku.

Od 80tih do sada, DJ T. stvara underground Njemačku

Thomas Koch startao je polovicom 80tih gradeći svoje DJ ime,
DJ T., u raznim klubovima na bujajućoj frankfurtškoj sceni, a 1989. godine proširio je svoje glazbene vidike i pokrenuo utjecajni lifestyle i music Groove magazin. Nakon što je 15 godina bio urednik i pisac, uz DJing, ostavio ga je u dobrim rukama, a on je 2002. godine stvorio jedan od kamena temeljaca njemačke elektronske glazbe – berlinški underground label Get Physical Music.

DJ_T_Press 2011_

Nakon toga nastavio je producirati, DJirati i paziti na label, koji i sada krupno korača naprijed, a na čijim su se pločama našle razne velike face. Izdanja su imali Trentemoller, Ivan Smagghe, Who Made Who, Wankelmut i mnogi, mnogi drugi, dok trenutno uz DJ T.a o labelu se također brinu, i izdaju na njemu, Booka Shade i M.A.N.D.Y. Impresivno društvo, a nismo niti nabrojali ostalo mnoštvo artista. Uostalom, pogledajte i sami na Get Physical Music siteu.

DJ T. trenutačno izdaje dvije kompilacije, 2 nova EPa, remix i pokreće drugi label

Zadnjih 18 mjeseci, ponukan uspješnim iskustvom i reakcijama na svoj zadnji kompilacijski album “30 years of Disco – United under the ball”, DJ T. se bavio kompiliranjem pjesama za dvije nove selekcije. Prva je jedna od najutjecajnijih izdavačkih kuća, labelova, Strictly Rhythm za koju je napravio presjek njihovih izdanja u devedesetima. Rezultat je pažljivo odabran vocal house koji je ugodan za slušanje, ali prvenstveno za plesanje. Druga kompilacija je suradnja Get Physical Music i svjetski poznatog Defected labela gdje će Luke Solomon izabrati pjesme za Get Physical dok će DJ T. napraviti isto za Defected. U rujnu će uslijediti i club tour gdje će biti prezentirana oba labela u jednoj večeri. Ovakav pristup je odličan uvid u pravi ukus DJa, ako težite tome da upoznate DJa u dušu, a ne samo kroz njegove vlastite produkcije. Preporučamo opetovano slušanje.

Defected Get Physical

Upravo zbog obaveza oko kompilacija DJ T. nije previše izdavao posljednjih mjeseci, ali ipak 1 nov EPa će izaći – na AUS labelu “All Nite” EP i na Moon Harbour “The Growing” EP koji je već vani. “The Growing” je ubrzo, kao i inače s njegovim izdanjima, ušao na sve relevantne chartove i vrte ga DJi najrazličitijih profila. U planu do kraja godine su još 3 EPa na različitim labelovima.

To nije sve, jer udruživši snage s kolegom Emanuelom Satiem, s kojim i producira u zadnje vrijeme, pokreću zajedno novi label u rujnu. Poznavajući njihov sound trebalo bi se raditi o melodičnom houseu, malo prljavijim zvukovima, ali pustimo ih da nas iznenade. Sigurni smo da iz njihove kuhinje ne može izaći loša traka.

A poslušajte i njegov zadnji remix za Signal Flow na Culprit labelu.

DJ T. ovo ljeto u Hrvatskoj?

Sudeći po njegovom kalendaru nastupa u Hrvatskoj ove godine 2 puta i to dan za danom. Prvi nastup je na Korkyralis festivalu na Korčuli, 28.8., a nakon toga trebao bi doći i u Zagreb, ali još nije potvrđena lokacija. Za sve koji briju na malo drugačiji, melodičniji, hipnotičkiji zvuk, i ako se datum za Zagreb potvrdi, ovo je tulum koji se ne propušta. Ovaj čovjek je podosta zadužio elektronsku scenu. Zahvalite mu i vi.

DJ T.
SOUNDCLOUD | FACEBOOK
Get Physical
SOUNDCLOUD | FACEBOOK | WEB

Lana Flander