Gdje se sakrila električna mica maca – Felix da Housecat?

Od 2011. godine, jedan od predvodnika drugog vala Chicago housea i electroclasha, Felix da Housecat je bio prilično tih. Zapravo, toliko tih da je skoro sasvim nestao s radara i zapitali smo se gdje se sakrila mica maca? Odgovor je tu, pročitajte.

Felix da Housecat ispisao je povijest 2011. godine izdavanjem svojeg albuma “Son of Analogue” kao free bonus CD poznatog Mixmag časopisa. Prije toga glasio je za jednog od glavnih predvodnika kratkog vala koji se odazivao na ime electroclash, a koji ga je zapravo i doveo na pijedestal jednog od najtraženijih DJa i producenata tih ranih 2000tih.  Da ne spominjemo da je do tada već dva puta bio nominiran za glazbenu nagradu Grammy.

Gdje je nestao i zašto, electroclash, jedan od vrlo inventivnih glazbenih pravaca koji je kombinirao 80s electropop s houseom i electrom pa i rockom, je pitanje za posebnu temu kojom ćemo se pozabaviti u bližoj budućnosti. Do tada, povratak Felixa da Housecata je najavljen za 10.7. kad mu izlazi novi album “Narrative of thee blast illusion”.

Album “Narrative of thee blast illusion”, tri godine stvaran i pripreman, sadrži 11 traka i po Felixovim riječima, jedan je od najintrospektivnijih i soulful koje je producirao. “Ne moram se ja više nikome dokazivati”, govori on, “Trudim se raditi ono što volim i da me vrijeme ne pregazi. S ovim albumom ne kanim zaraditi milijune, radi se o različitim osjećajima koje pokušavam predstaviti.” Istinu zbori, ne mora se više nikome dokazivati, jer stvari poput “Silver Screen”, “Madame Hollywood” i remix Nine Simone “Sinnerman” su već danas obilježene kao klupski klasici, pogotovo “Silver Screen”, nezvanična himna spomenutog electroclash žanra.

Da sumiramo, mica maca je živa i zdrava. Nadalje, uskoro kreće na svjetsku turneju gdje će predstavljati novi album koji izlazi sljedeći mjesec. Single je već vani. Bacite uho i oko.

A na albumu, uz ostalo, možete čuti i suradnju s legendarnim Lee Scratch Perryem u pjesmi “Nature”.

Maca se vraća na velika vrata, pazi da te ne ogrebe.

Felix Da Hauscat
SOUNDCLOUD | FACEBOOK | WEB

Lana Flander