Virtuozna elektronska psihodelija Darkside na live DVD-u

Prije nešto manje od 20 godina, popularnost je stekao groove organskog zvuka, koji se uzdigao s padom cijena samplera. 2011. je Darkside u tu formulu ubrizgao cocktail Pink Floyd i The Doors, osvojivši psihonaute.

Ritam mašine pumpaju i tekući se elektronski bas prelijeva kroz filtere, ali gitara u prvom planu nemilosrdno naglašava blues ljestvicu nadzemaljskim zvukom, patentiranim od drevnih psihodeličnih divova. Upravo zbog improvizacije, Darkside su privlačili brojno sljedbeništvo na live nastupe.

Prošle su godine otvorili Dimensions festival u Areni, najavili raspad i razišli se u rujnu, a njihov će nastup sa Stereoluxa 2014. Matador izdati na DVD-u. Koncert sadrži praktički sav materijal s jedinog albuma, a na quello.com je moguće pogledati jednu od traka – besplatno!

Vjerojatno ih više nećemo imati prilike gledati uživo, ali – nama zanimljiviji, elektronski čarobnjak Nicolas Jaar je već na YouTubeu objavio soundtrack uz prekrasan i nadrealan sovjetski film ‘Boja nara’ (‘The Color Of Pomegranates’). Poslastica za oči, a uz Jaarov filigranski sound deign, sad je svakako poslastica i za uši.

Darkside
FACEBOOK | SOUNDCLOUD
Nicolas Jaar
FACEBOOK | SOUNDCLOUD