Šumski kanalizira elektronski zvuk u nadrealne slike

Six Martinis 4.7. u Harteri organiziraju showcase berlinske Save Us etikete, čiji službeni dizajner poklanja dvije grafike našim čitateljima. Jedini je uvjet osvojiti i ulaznicu za party!

Akademski izgrađen, slikar i dizajner Šumski otvara nove dimenzije i perspektive zamamnim grafikama, a očarati će i one kojima je umjetnost u drugom planu. Glavni je dizajner za pulsko-berlinsku etiketu Save Us, koju smo nedavno predstavili, dok će za subotnji Six Martinis party urediti prostor Hartere igrom svjetla. Grafika, koju poklanja dvoma najsretnijima, očuvati će dugoročno tu atmosferu! Provjerite naš Facebook!

Print - Port Of Diversity - Šumski Illustration -min

Svijet u kojem žive tvoji likovi i motivi je krajnje nadrealan, a podsjeća na krajolike koje je nekad oživljavala Zagrebačka škola crtanog filma. Odakle ti inspiracija i imaš li uzora?
Priroda u najširem smislu riječi je moja trajna inspiracija. Priče pronalazim unutrašnjim očima i ilustriram ih koristeći se raznim medijima, na taj način su one vidljive svima, pa i ako gledaju samo vanjskim očima. Nemam uzora u nekoj određenoj osobi, za mene je uzorno slijediti sebe i živjeti vlastitu istinu, te stvarati iz ljubavi.

Kad radiš omote za Save Us Records, na koji se način zvuk pod tvojim rukama pretvara u vizualni doživljaj?
Svaki se naslov može objasniti na bezbroj načina, a prije nego krenem osmišljavati priču preslušam glazbu i vodim se atmosferom. Dopustim si biti potpuno slobodan u interpretaciji glazbe i naslova, pa stoga svaka ilustracija sadrži mnoštvo priča koje objašnjavaju svemir, onakav kakvog ga ja vidim.

Za subotnji Six Martinis party ukrašavaš Harteru. Dok u crtežima i grafikama optičkim trikovima nadilaziš treću dimenziju, kako to planiraš izvesti u samom prostoru?
Lokacija Six Martinis partya je izuzetna i ne treba puno da se upliva u poseban osjećaj, mogu samo reći da ćemo granice opipljivog nadilaziti svjetlom i dobrim vibracijama.

Uz live-act Jonasa Saalbacha i Save Us set Andree Ljekaja, u subotu nastupaju i Six Martinis rezidenti Neno Bellen i di.merkl, a raspitajte se i za after u Pajol-baru Pećine, gdje se akcija nastavlja uz Garsa i Tikacha. Na obali do samog kraja!

Šumski
FACEBOOK | BEHANCE
Six Martinis
FACEBOOK | EVENT

Šumski _01 (1)

Carriage Of Civilization - Šumski Illustration -min