Tim Sweeney i Beats in Space dovode svemir na Garden

Krajem 1999. godine, mjesto radnje New York, jedan entuzijast je započeo emitirati svoju radio emisiju. Nazvao ju je Beats in Space. Njegovo ime je Tim Sweeney. 15 godina kasnije show je življi i poznatiji nego ikad. Ovo je njegova priča.

Još dok je bio student, Tim je krenuo u istraživanje glazbe pod mentorstvom legendarnog Steinskia. Show je krenuo, a njujoški underground je plesao na DFA zvukove. Pod svoje okrilje su ga uzeli i pjevač LCD Soundsystema James Murphy i član benda Tim Goldsworthy. Uz njih Tim je, osim što mu je show postajao sve utjecajniji, krenuo i putem klupskog DJa. Sudjelovao je i na saksofonu na Radio 4 traci “Dance to the Underground” u DFA remiksu. Svestran od samog početka ovaj zaigrani student je bio na dobrom putu da krene prema slavi.

Tim Sweeney (2)

Tim kao DJ je isto priča za sebe. Ovisno gdje vrti, pred kim vrti i za koga vrti, on se suptilno prilagođava priči u kojoj se nalazi. Bilo da pluta vodama diska, roni dubinama deep housea ili tvrdo i mračno korača electrom i new waveom, Tim to radi znalački i njegove setove je užitak slušati, ali i plesati. Njegov crate digging, potraga za draguljima iz prošlosti i pronalaženje budućih klasika su dosegli vještinu majstorstva, što nije ni čudo pošto putuje cijelim svijetom i provodi sate i sate u raznim vinil shopovima. No, uvijek, ali baš uvijek, svaki ponedjeljak, već 15 godina uspijeva snimiti svoj radio show Beats in Space. To se zove požrtvovnost i ljubav. Iskrena.Isto tako, Beats in Space, osim što je radio show, se pretvorio u label na kojem Tim izdaje artiste koji se njemu sviđaju, a koji će se drugima tek početi sviđati. Uz neotkrivene snage Tim ima i reputaciju koja mu je omogućila da izdaje artiste koje je on slušao, a oni sada izdaju za njega. Nemala stvar i za skinuti kapu.

Pogledajte i video priču o 15 godina Beats in Space radioshowa.

Kako će sve to zvučati možete provjeriti na Gardenu, jer Tim Sweeney pod Beats in Space patronatom vrti 3.7. u Barbarelli. Znači minimalno 3 sata preodlične glazbe. Word. Vidimo se kod desnog zvučnika.

Tim Sweeney (1)

Tim Sweeney
FACEBOOK | SOUNDCLOUD
Beats In Space
FACEBOOK | WEB | MIXCLOUD

Lana Flander