Defcon.1: poligon za adrenalinski karneval

Sve boje hardstyle nacije u moru rasplesanih tijela, tijekom tri dana visokog BPM-a i sijevajućih syntheva na nizozemskom stadionu.

S korijenima u prvim ‘Euro’ melodijama mainstream ravea, koje su patentirali Marusha i Westbam, hardstyle je glazba koja se napaja na visokoj energiji s dva izvora: gabba hardcore + hard trance. Bez intelektualiziranja, ta je publika jedna od najvjernijih i najrasplesanijih.

Hodočašće na Defcon.1 garantira neprekidni napad na osjetila u valovima zvuka, a tijela pulsiraju u visokoj napetosti na brojnim stagevima, koji sežu od retro do futurističkih žanrova, a chill floor možemo samo zamisliti. Doduše, ponekad zvuči kao da je narator sa špica holivudskih filmova MC na svakom podiju.

Bez srama ili licemjerja, ovi su plesači predani svjetonazoru koji nosi glazba: život je lunapark. Odjeveni u kič-kostime ili minimalistički uniformirani, predaju se ritmu slijedeći intuiciju, bez snobovskog elitizma ili socioloških analiza svog plemena. ‘Urbani’ ih Nizozemci zovu farmerima, ali briga njih za to.

Pod parolom ‘No Guts, No Glory’, ovogodišnji je festival od 19.-21. lipnja izazvao očekivanu erupciju adrenalina, a potres je imao nekoliko epicentara. Q-dance je kao najveća organizacija na hardstyle sceni ujedinio golem broj ljudi na ovom poligonu, pruživši im pregršt floorova za biranje po ukusu, s imenima poput Millenium Hardcore ili Extra Raw – od industrijski agresivnih do popularno milozvučnih, ali uvijek s nemilosrdnim kidanjem kicka visoke brzine. Zvijezde su bili Angerfist, Technoboy, Partyraiser, Hard Attack… Ako i niste čuli za ta imena, njihove hitove sigurno već ljetima slušate po lokalima na našoj obali.

Defcon 1 2015 (2)

Upravo danas, 3.7. na Pagu počinje Hard Island festival koji je također pod pokroviteljstvom Q-Dancea. Ako ste prisustvovali Defqonu, s narukvicom imate besplatan ulaz! Headlineri su Wildstylez, DJ Coone i DJ Zatox, hardstyle zvijezde s top lista najboljih svjetskih DJ-a, a Traxtorm etiketa slavi 20 godina uz Mad Doga i divu imenom Anime. Slijedi jedan od najnabrijanijih vikenda na Zrću!

Defcon 1
FACEBOOK | WEB
Q-dance
FACEBOOK | WEB