Gesloten Cirkel opet cilja visoko na liste

“Submit X” je ukusnim acidom electra i techna oduševio scenu od Resident Advisora do ogorčenih skeptika. U kolovozu izlaze dva nova EP-a, koji čuvaju atmosferu albuma, ali je zvuk još moćniji.

Na prvom se EP-u nalazi usavršena verzija “Stakan Acid”, darkerske himne sa zaraznom melodijom onostrane privlačnosti. Ovdje joj je majstor uspješno udahnuo novi život – gotovo nezamislivo nakon godine dana bjesomučnog izlizavanja po podijima svih profila. Preostale se dvije trake kroz preview otkrivaju kao estetski odraz ranijeg materijala, ali značajno napucanije u odnosu na dosadašnji prašnjavi retro zvuk. Time nipošto ne gube na kvaliteti, a za svaki ih slučaj poslušajte na stranici Clone Records. Jednaka je nadmoć zvuka obilježila i drugi EP, što odaje formu prepolovljenog albuma, prilagođenog klupskim gramofonima.

Drugi je EP za pola koplja tvrđi, premda jednako cool. Doista je čaroban osjećaj čuti generičku melodiju iz bezbroj traka kako napokon zvuči idealno. Slasni i jednostavni, aranžmani oživljavaju cyberpunk klišeje odjevene u geometrijski kostim ruske avangarde. Odmjereni, a intenzivni udarci ritam mašine, zvuče kao presvučeni izlizanom čojom s biljarskog stola, odajući počast čađavoj produkciji elektro-podzemlja 80-tih. Starinski su ukrasi zapečeni u ova dva vinila, ali se čuje dolazak mladih i jakih elemenata novog zvuka, dok Gesloten Cirkel polako podiže pogled prema naprijed.

Gesloten Cirkel
FACEBOOK | SOUNDCLOUD
MurderCapital
RADIO | SHOP

Petar Car