Besprijekorne melodije novog Dundova

U neprekidnom nizu nastupa, naš je predstavnik s klupskog Olimpa našao vremena pretočiti stečena iskustva na novi vinil, gdje uhu ugodni motivi nikad ne podilaze nižim strastima.

Dvije godine nakon sjajnog albuma “Sailing Behind The Grid”, kojim je u inozemstvu cementirao prestiž autora “inteligentnog” techna, Petar Dundov je na Music Man Records izbacio EP s dvije blistave trake koje će unaprijediti svaki plesni set koji drži do sebe. Dugi niz godina za komandama, karijeru je počeo u samoj kolijevci hrvatske klupske scene, a nije naodmet podsjetiti se njegove uloge u čuvenoj “rejverskoj” epizodi Latinice, dok se još odazivao na ime Unreal.

Nove je trake oblikovao iz fraza i skica nadahnutih nastupima, dograđenih i poliranih uz visoku svijest o suvremenim strujanjima u žanru. Njegovi kompleksni aranžmani ne zanovijetaju tražeći pažnju, pošto znaju da će ju ionako dobiti.

Sljubljuju se dvije naizgled nespojive estetike: siloviti, crni Berghain pruža suprotni naboj kozmičkim harmonijama, koje su zadali klasični kompozitori. U toj napetosti, Dundov nepogrešivo pečatira osobnim stilom, istodobno pružajući iskustvo nadzemaljskog porijekla zvuka.

Nitko nije prorok u vlastitom selu, ali proročanstva su ionako za sitne duše. EDM kao bazu koristi statističke proračune i psihoanalizu masa, kako bi skladao i plasirao svoje predvidljive himnične proizvode. Naš samozatajni pionir iznenađuje i kad koristi provjerene metode, jer to čini s mjerom gospodara vlastitog stila. Kako li tek zvuči na razglasu!

Petar Dundov
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | WEB | SHOP

Petar Car