Diatonik – od Bombaya preko Barcelone do Zagreba

Diatonik, jedan od trenutačno najeksponiranijih indijskih DJa, naručio je chai, ugodno se zavalio u fotelju i pružio nam dobar uvid u tko je, što je i čemu sve to. Prije nego ga čujete uživo u Funku u Zagrebu ove subote, otpijte i vi gutljaj osvježavajućeg pića, opustite se i nastavite čitati.

Dobrodošao Diatonik, za početak možeš li nam reći kako si počeo Djati i kakva je scena u Indiji? Koji su stilovi popularni, na što ljudi otkidaju?

Sve je počelo 2009. godine u mojem rodnom gradu – Pune, gdje sam sa svojim prijateljima počeo organizirati male partije gdje bi i mi Djali. Počeli smo se time ozbiljnije baviti kad smo uvidjeli da klupska scena ne ide nikamo zbog komercijalne glazbe pa smo počeli bukirati internacionalne Dje i krenuli s promocijom underground glazbe koja je bila platforma da mi ili otvorimo ili zatvorimo party nakon ili prije glavnog gosta. Psytrance je stil koji je i dalje svima najdraži, ali dolazi i novi val deep house i deep techno ljubitelja koji daje cijeloj Indiji puniji spektar elektronske glazbe.

Već neko vrijeme dolaziš u Europu, vrtiš na raznim festivalima i u klubovima, možeš li nam ukratko reći gdje si sve nastupao i što te se najviše dojmilo?

Od 2010. redovno svako ljeto posjećujem i touriram Europom. Moj prvi buking izvan Indije bio je Cipar, nakon toga uslijedili su Beč, Amsterdam, Salzburg, Sofija, Thesaloniki, Barcelona, Ibiza, London, Ženeva, Prag, Murmansk, Ljubljana i festivali poput Ozore u Mađarskoj i Garden festivala kod nas.

Kako si završio u Hrvatskoj? Kako ti se sviđa ovdje?

U ljeto 2013. posjetio sam svojeg dobrog prijatelja Marjana aka Marmat što je rezultiralo svirkom u Funk klubu. Ljeto poslije posjetio sam ga da sviram na Garden festivalu, kao i ovo ljeto. Hrvatska je jedna od najljepših zemalja koje sam posjetio. Čini mi se da je scena živa i festivalske lokacije su prekrasne. Ovdje se osjećam vrlo dobro i nadam se da ću i dalje posjećivati Hrvatsku za svirku ili dvije tokom godine.

Diatonik Barcelona Off Sonar

Tvoja svirka u Zagrebu u Funk clubu je u subotu s Marmatom kao hostom. Zadnji put, prije 2 godine, bilo je vrlo znojno i vruće, a tulum je bio jako dobar. Možeš li nam reći koji sound možemo očekivati ovaj put?

Baš je bilo dobro, da! Kao i prošli put, držat ću se deepa i funky zvukova kako i priliči vibri Funk kluba.

Koji su ti planovi kad napustiš Zagreb?

Imam nekoliko svirki u Berlinu, Stockholm, Imperia i Ozora festival, prije nego se vratim u Indiju.

Hvala ti na svojem vremenu i vidimo se u Funku!

Diatonik
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Sicko Disko Vs Gently Altered -  Marmat Vs Diatonik - Croatia Meets India

FACEBOOK EVENT

Lana Flander