Derrick May, Dundov i Timo Mass na novom festivalu u Pirovcu!

Detroit-Torino-Pirovac je nova osovina vrhunskog klupskog sadržaja, koji nam donosi prvi hrvatski Movement festival od 31.7. do 2.8. u kultnoj Barbarelli, s nevjerojatnim line-upom!.

Pokrenut 2000-te u Detroitu, Movement je festival istinskog klupskog zvuka, čvrstih i jakih korijena isprepletenih s beskompromisnim futurizmom. Šest uspješnih godina kasnije, njegov drugi epicentar postaje Torino, koji se zbog automobilske industrije naziva “Detroitom Italije”, a od 1998. postaje njegov bratski grad!

U Pirovcu nećemo naići na proizvodnju automobila, ali to neće zabrinjavati prekaljenog clubbera na podiju Barbarelle, pod vedrim nebom. Festival nam donosi tri dana sjajnog line-upa i vrhunske produkcije, uz naglasak na brigu za okoliš i sigurnost, ali i evoluciju urbane kulture. Asevi klupske scene kreću odmah u petak!

31.7. nastupa jedan od otaca detroitskog zvuka: Derrick May, čija je osobnost, zvjezdana poput njegove glazbe, zaslužna za proboj techna van granica grada: diljem svijeta. Osim što je inovacijama u “Nude Photo” i “Strings Of Life” promijenio tok moderne glazbe, godine brušenja DJ vještina pred zahtjevnim podijima skupljaju med iz ovog nesvakidašnjeg talenta. Uz njega gledamo našeg Petra Dundova, samozatajnog čarobnjaka briljantnog zvuka, čiji novi EP jednako visoko stremi inspiracijom, koliko i uigranošću. Iskusni UES-ovac Pete Dux zaokružuje formulu prvog dana festivala dubokim grooveom, koji će sigurno biti prošaran s dosta techna.

U subotu 1.8. težište pada na house, jer je headliner čikaški veteran Tony Humphries, čiji monolitni, a razigrani setovi sežu od garagea i disco-funk sinkopa do dubokog kopanja groovea. Iz Zagreba dolaze Bronski i Herya, tandem iz Deep’n’Delicious, koji sprema cocktail klupskih žanrova u skladu s nazivom crewa, dok Talijani Lollino i Just A Mood sigurno plove na riskantnoj razmeđi housea i techna, ne odstupajući od tvrdog i jasnog zvuka.

2.8. je zadnji dan festivala, kad će posebna poslastica biti nastup Roberta Hooda, začetnika minimal techna i jednog od najranijih regruta u Underground Resistance – vjerojatno najkultniji techno crew. Ogoljen i ispoliran, njegov je groove na “Minimal Nation” mixu utvrdio stazu tog zvuka, a i danas joj stoji na čelu. Još jedan od inovatora, sjajni Timo Maas potpisuje himne progresivnog trancea kao što je “Final XS“, ali i remikseve pop diva kao što su Kelis i Madonna. U nedjelju vrti još i jedan od zagrebačkih prvoboraca – Teo Harouda. Vještinu je istesao po nebrojenim klubovima, a i dalje plasira samo najnapredniji zvuk.  

Movement će osvojiti hrvatsku obalu, pošto raspolaže idealnim sastojcima i 15-godišnjom tradicijom na vrhu svjetskih festivala. Ulaznice su po cijeni 100kn, postoje samo dnevne, a na ulazu će se moći nabaviti samo ako ih preostane. Nabavite ih na vrijeme putem Entrio.hr!

Petak, 31. srpnja
Derrick May

Petar Dundov
Pete Dux

Subota, 1. kolovoza
Tony Humphries
Lollino & Just A Mood
Bronski & Herya

Nedjelja, 2. kolovoza
Robert Hood presents Floorplan
Timo Maas
Caruan
Teo Harouda

Movement Croatia Club Edition 2015

Movement Festival
FACEBOOK | WEB
Barbarella’s Discoteque
FACEBOOK