Ambijentalni novi Legowelt krijepi duh i tijelo

Danny Wolfers je pouzdani igrač s arsenalom visoko plesnih elektronskih pseudonima. Kao Saab Knutsen nije ciljao na podije, nego suptilno osvaja iznutra.

Stari je lukavac izbacio pravi ljetni ambijentalni album, koji će vam olakšati pasje vrućine. Ležerne harmonije raspliću čvorove, a razvijaju se nježno prema tropskom kodeksu opuštanja. Premda nema pumpajućih synth-arpeggia i rafalnih šamara činela, energija se u slušatelja ubrizgava postepeno, jer ovo nije glazba za umorne. Bez obzira radi li se o dokonom čitanju, uređivanju prostora ili pukom sanjarenju, ove će skladbe izmamiti aktivno sudjelovanje zaintrigirane mašte.

U potrazi za acid verzijom bezvremenskog albuma Briana Ena “Another Green World”, Legowelt je satkao kolekciju eteričnih skladbi, blago ćaknutih imena, ali duboko melodioznih korijena. Slijedeći imaginarnu, perverznu idilu švedskog turista na Farskim otocima, uveo je kristalne nordijske elemente u toplu struju pristiglu iz južnih mora. Zasad samo u digitalnom obliku, sjajna je investicija u nadolazeće dane, a ako nemate tih para, streamajte ga često na Bandcampu. Uživajte!

Legowelt
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | BANDCAMP