Bombs remiks skinut s Faithless 2.0

Jučer su bili live na Šalati, a u isto vrijeme izdali su i najavni single za svoj novi album Faithless 2.0 koji će sadržavati nove materijale uz mnoštvo remikseva traka iz prijašnjeg perioda.

Da bi proslavili 20 godina postojanja i djelovanja na svjetskoj razini Faithless će uskoro, u rujnu, objaviti novi album. Simboličnog imena Faithless 2.0, kao unaprijeđena verzija samih sebe, a i igra brojki s 20 i 2.0 je očita i simpatična. Dvadesete kao novi početak? Ništa lošeg u tome.

Album će imati neke friške stvari, ali i cijelu plejadu poznatih producenata koji su pozvani da daju svoj prilog. Oni će izabrati stvari iz prijašnjeg rada Faithlessa i remiksirati jednu po svojem odabiru. Već se sad zna da su Faithless u svoje ruke uzeli – Avicii, Tiesto, Rudimental, Booka Shade, High Contrast, Eric Prydz, Armin Van Buuren, Purple Disco Machine i Claptone, uz mnoge druge.

Kao što i sami vidite Faithless je dobro odabrao kome će dati svoj back catalogue, jer riječ je o velikim facama koje pokrivaju skoro sve stilove tako da komercijalna isplativost ovog poteza ne bi trebala biti upitna. Ne bi se složili baš sa svakim odabirom, ali to je već stvar marketinga. Ne bi se mješali.

Također, album će poslužiti i kao platforma za nove i up and coming artiste koji će se pojaviti na njemu, a riječ je o Disciples, Until the ribbon breaks i Autograf s drugima koji će naknadno biti objavljeni.

Kao, nazovimo to, najavni single odabrana je traka iz 2006. godine Bombs s albuma “To all new arrivals” u remiksu nikog drugog do Claptone. Ovo je prvi single još od 2012. godine kad je izdan “The Dance”. Uz single dolazi i video pa bacite oko i uho na ovaj uradak. S napomenom da video, izgleda, nije moguće pogledati u Lijepoj nam našoj. Ali ne sumnjamo da ćete se snaći, ako baš zapnete.

Faithless
FACEBOOK | YOUTUBE | WEB

Lana Flander