Richie Hawtin, Jean Luc Picard, Petar Dundov i sake

Richie Hawtin, osim što je jedan od pionira i glavnih utemeljitelja techno glazbe odnedavno je dobio još jednu laskavu titulu. Ovoga puta nije riječ o DJingu ili produkciji već o doprinosu njegovog edukativnog kampa CNTRL.

CNTRL stoji za Individuality and Creativity in Technology based music, a radi se o Richie Hawtinovom edukativnom projektu koji je obišao osam fakulteta i održao nekoliko predavanja i radionica. Cilj je studentima približiti elektroničku glazbu i kulturu. Uz njega, ostali kolege poput Dubfire i Chris Liebing su se našli da mu priskoče u pomoć.

Da stvar bude još zgodnija, počasni doktorat mu nije predao nitko drugi nego Sir Patrick Stewart, svima dobro znani Picard iz Star Treka: The Next Generation, koji je i sam profesor na Huddersfield fakultetu.

Richie -hawtin -patrick -stewart -650

No, ovo nije jedina nagrada koju je Richie primio, naime Asocijacija za nezavisnu glazbu dodijelila mu je nagradu za “Outstanding Music’s Contribution”, a također je primio nagradu “Sake Samurai Award” od Sake Samurai Asocijacije iz Kyota u Japanu.

Richie _samurai

Pitate se od kud sake i Hawtin? Pa poveznica postoji pošto je Richie 2012. godine na Ibizi pokrenuo projekt ENTER. Sake u sklopu svojih zloglasnih ENTER večeri. Kroz njih je, osim što je i sam bio mnogo puta u Japanu, popularizirao japansku kulturu i tradiciju, a posebno sake te je i otvorio prvi pravi sake bar na Ibizi.

A sutra, ako ste u blizini, možete se i osobno uvjeriti u Sake bar, jer upravo tamo od 21h počinje nova Enter zabava u Spaceu, a jedan od gostiju, uz Guy GerberaDJ TennisaAdam Beyera i druge je i naš Petar Dundov. Tulum na Richiew način je dobar način.

ENTER.Ibiza 2015 - Week 3
FACEBOOK EVENT

Richie Hawtin
FACEBOOK | WEB | WEB

Što reći, osim way to go Richie i konnichiwa!

Lana Flander