Front 242 objavio remiks natječaj

Belgija je u velikoj mjeri definirala klupski zvuk kakav danas poznajemo – jedan od ključnih vinila njene scene kreće u remastering.

Prije više od 30 godina, izašao je utjecajni “No Comment” EP, čiji je zvuk odbacio ukočenu suzdržanost Kraftwerk i njihovih imitatora, u zamjenu za istrzane sinkope novih ritam-mašina i teške, naftne bas linije. Istodobno mašinski i senzualan, novi je groove ostavio trag na rastućoj plesnoj sceni: od acid housea i new beata do prekoatlatnskog hip-hopa, electra i techna.

Taj se groove zove electronic body music (EBM). Trake s ovog EP-a i danas u svojim setovima vrte techno majstori kao Silent Servant, dok Ancient Methods koristi njihov način sekvenciranja u svojim hipnotičkim remiksima.

“No Comment” očekuje remasteriranje, postupak koji izaziva strepnju kod fanova. Za početak, dobivamo besplatni singl s jednim remasterom i jednim remiksom. “Lovely Day” ne zvuči posebno drugačije nego na ploči, osim što je zvuk napucan za podije: pop format iščašen na više načina, a opet sa svim zglobovima na pravom mjestu. Potencirajući izlomljenu body music ritmiku, RadicalG je od “Take One” izgradio odmjereni techno funk modernog zvuka, ali ne pretjerano upečatljiv. Zato ćete uz download traka dobiti i jedan bonus sadržaj!

Naime, kad raspakirate zip file, pronaći ćete pdf s uputama za skidanje “Take One” remiks paketa. Front 242 su rastavili traku na dijelove, a na vama je sastaviti ju najuzbudljivije što znate, zaključno s 15. kolovozom. Traku šaljete ne-masteriranu, u 16-bitnom WAV formatu, i to putem dropboxa ili wetransfera na adresu: webmaster@alfa-matrix-store.com

Tri će izabrana remiksa izaći na idućem singlu!

Front 242
FACEBOOK | WEB