Alice Glass – nov život nakon Crystal Castles

Obožavani od ekipe koja sluša elektroniku, ali i od ekipe koja više voli riffove, Crystal Castles su u jednom trenutku bili na vrhu svoje igre. Njihovi nastupi, mada se radi o elektronskom izvođaču, nalikovali su punk rock koncertima s publikom u ekstazi od prvog do zadnjeg takta. No, u jednom trenu bend se raspao na dva dijela na nimalo lijep način. Ono što je uslijedilo – slijedi…

Crystal Castles su živi! No, dobro, živi u smislu da i dalje izdaju glazbu i nastupaju. Ali to više nije isti band. Naime, nakon burnog odlaska, popraćenog prepucavanjima po tisku i webu, vokalistice Alice Glass, Ethan Kath pronalazi novu pjevačicu Edith i nastavlja s radom. Čak, u jednom trenutku prepiske, javno tvrdi da Alice nije nikad niti bila glavni vokal na njihovim najboljim pjesmama i da joj želi svu sreću u daljnjoj karijeri. Pomalo tragikomično sve skupa. Ethan je, nastavno na priču, u travnju i sad prije desetak dana izdao 2 nova Crystal Castles singla. Glazbeno je to i dalje prepoznatljiva i zvučno obojena kulisa, pa čak i vokal nalikuje na onaj od Alice.

Uostalom poslušajte i sami…

A gdje je Alice pitate se? Nakon što je izašla iz benda da bi se posvetila solo karijeri, Alice je nestala s radara. Ne potpuno, jer javljala se tu i tamo preko Twittera i stavljala je selfie i slične fotke na Facebook. Fanovi su bili nestrpljivi i počeli se zapitkivati, da li je otišla zbog nove glazbene karijere ili o čemu je riječ? Napokon Alice se oglasila s prvom pjesmom nakon Crystal Castlesa.

Pjesma se zove “Stillbirth” i nastavlja u sličnom a la Crystal Castles stilu. Opak, mašinski ritam, poput rafala i nježan vokal koji često prelazi u viku, prepoznatljivu za njen prošli band. Znači, ništa pretjerano novog ili originalnog, no ako ste u tom điru i ne volite promjene, nastavite pratiti solo karijeru Alice Glass ili pak Crystal Castlesa. Kako vam drago. Razlike prevelike još uvijek nema.

U pjesmi se Alice suočava s osobnim demonima, prouzročenim doživljenim nasiljem u međuljudskim odnosima. Singl će se od danas, 18.7., moći nabaviti kod uobičajenih distributera digitalne glazbe, a sav prihod odlazi žrtvama kućnog nasilja, silovanja i incesta.

Alice Glass
SOUNDCLOUD | FACEBOOK | WEB
Crystal castles
SOUNDCLOUD | FACEBOOK | WEB

Lana Flander