Sahara na asfaltu: pet techno mantri toplotnog udara

Ove trake isijavaju toplinom, a služe istoj svrsi kao chili Meksikancima ili vreli čaj Beduinima – izjednačavaju vanjsku i unutarnju temperaturu. Izabrali smo dobro začinjene!

Za početak, pann+onn iz Pančeva zadaje tempo katranski mesnatim basom, u iskričavoj vrelini rastapajućeg asfalta. Kako se traka bliži kraju, nastupaju prve fatamorgane i halucinacije.

Pomiren sa situacijom, Vril nudi ultraljubičasto zračenje. Podložen ležernim, a zagušljivim beatom, repetitivni synth odražava ljeskanje sunca na valovima, pa do kraja trake oslika čitavu idilu jedrilice na otvorenom moru.

“Summertime” je tvrdi komad starog, prljavog techna, pogonjenog sporogorećim fitiljem, koji je zaštitni znak nizozemskih pionira Unit Moebius. Prijeko potrebna vitaminska injekcija i lekcija o pravoj mjeri!

POV je techno act arapskog zvuka s Tiger Sushi Records. Jednako vješti u acidu i kompoziciji, riješili su sjajan video za ovaj hit. Poslastica, koliko i lektira, “Adat” je singl koji ima zasluženo mjesto u kvalitetnom techno setu.

Brza, a bez suvišnog nasilja, Curleyjeva “Sahara” postupno ubrizgava visokooktansko gorivo koje će vas pogoniti i dugo nakon što traka završi. Suhi je pijesak nošen vjetrom i filtriran u lebdeći acid, a pridružuje mu se pumpajuća, gumena linija bassa.

pann+onn
FACEBOOK | SOUNDCLOUD
Vril
FACEBOOK | WEB
Unit Moebius
FACEBOOK | WEB
Tigersushi Records
FACEBOOK | WEB
Curley
FACEBOOK | DISCOGS