Naprasno osvanula osmrtnica legendarne etikete

Nakon 10 godina izdavanja živopisnih, ponekad radikalnih, ali uvijek kvalitetnih ploča, gasi se jedna od omiljenih elektroničkih etiketa.

Modeselektor su nenadano i bez objašnjenja odlučili ugasiti 50Weapons. Ova je cijenjena etiketa dugi niz godina slovila kao sinonim za vrhunsku kvalitetu klupske produkcije, a s njenim gašenjem DJ-i gube brand čija su izdanja mogli kupovati i naslijepo. Naravno, matična kuća Monkeytown Records nastavlja s radom! Ova je (zasad) neobjašnjiva odluka izazvala žalost i nevjericu među pripadnicima virtualne zajednice, a kod pojedinaca i u stvarnom životu. Ako niste pretjerano upoznati s njihovim radom, u nastavku bacite uho na dva izdanja, koje su se pokazala oproštajnim:

Vinil koji je izašao u siječnju potpisuju FJAAK, a njegovom B-stranom vlada acid podložen monolitnim technom. Za “neslužbeni” video odgovoran je Moskalus!

Bambounou ima žicu za kozmičku 90’s melodiju, ali je izlomljeni ritam krajnje progresivan. Izvrstan album, koji je dostojno zapečatio jednu slavnu izdavačku avanturu.

Uz vlastitu Facebook osmrtnicu, 50Weapons su objavili i kratak retrospektivni video, kojim prisjećaju fanove na podvige svog izdavaštva. Vješti preprodavači sigurno već trljaju ruke i kupuju zalihe sa službene stranice, te ostalih distribucija, pa ćemo ih uskoro moći pronaći na ebayu – po masnijoj cijeni.

50weapons
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | WEB