Škotski momak zlatnog dodira i pitkih pjesmuljaka

Calvin Harris ponovno udara novim singlom. Većini on je drag dečko iz Škotske čije remikserske i producentske usluge traže svi od Rihanne do Ellie Goulding i HAIM, a njegove stvari ne možete izbjeći na bilo kojem komercijalnijem radiju ili danceflooru.

No, nekima Calvin Harris već ide i lagano na živce, jer radi plitke pop stvari kojih se nitko neće sjećati za godinu ili dvije. Opet, ne možete mu osporiti zlatni dodir koji definitivno posjeduje i koji plitku pop stvar učini opet plitkom, ali toliko pamtljivom i catchy da je pjevaju i ptičice na granama. To je čar masovnosti njegovog svjetskog uspjeha.

Novi single “How deep is your love” nema veze s istoimenim hitom od The Rapture ili Bee Gees, niti po žanru niti po bilo čemu drugome. Ovdje se radi o radiofoničnoj pjesmi, ugodnog ženskog vokala, dotične Norvežanke Ine Wroldsen, koja bez puno pametovanja podsjeća na uradak s Ellie Goulding. Ništa originalnog, ali ako je recept uspješan, zašto ga mijenjati? Isto tako, ponavljanje recepta je moguće ako se vokal i način izvedbe ne mijenjaju pretjerano ili ako se radi o nekoj poznatoj suradnji dvije velike zvijezde. Ovdje nisu dvije velike zvijezde već jedna, Calvin, koja gura drugu – Disciples. O njima ćete vjerojatno čuti još dosta, jer guraju ih i Faithless, a oni su imali i nekoliko zapaženih remiksa.

Nama je ovo, iskreno, uradak koji će plesati jedno ljeto, dok Calvin ne nađe sličan vokal i ponovno isproducira nešto slično. Bio nam je puno draži kad smo ga prije dosta godina uhvatili na Myspaceu i kad je imao free download svojih pjesama koje su imale i glavu i rep. Sjetite se samo “Acceptable in the 80’s”. Pametna pop pjesma sa štihom iz 80tih. Ovo tu nije niti pametno, niti ima neki poseban štih, ali eto, u tri dana ima već milijun pogleda.

Poslušajte i zaključite sami.

Calvin Harris
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | WEB
Disciples
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | WEB