D’Marc Cantu: tri nova izdanja uskoro vani

Uz dva solo izdanja, najznačajniji predstavnik jakbeat zvuka izbacuje i dugoočekivani novi materijal sa 2AM/FM projektom. Kušajte zvučne zalogaje i otkrijte što sprema!

Iz originalnog groovea Chicaga (donekle, i Detroita – Marcovog rodnog grada) nastao je jakbeat – plesni žanr, u kojem drevni motivi s kraja 80-tih mutiraju u zavodljive, sinkopirane ritmičke trake. Ovdje se ne radi o nekoj opasnoj retro-nostalgiji, premda izvođači često inzistiraju na prljavom analognom zvuku. D’Cantu već dugo vlada ovim stilom i znamo što od njega možemo očekivati, ali to nije zamjerka. Dapače!

Novi EP “That Love You Feel” izlazi početkom rujna na bruklinškoj Thema Chronicle etiketi i sadrži klasično sočne ritmičke međuigre beata i bas-linije. A-strana je prelivena divnim, eteričnim synth padovima, dok je B-strana nešto tvrđa i uvodi odmjerene techno rafale ritam-mašine. Na zadnjoj traci, otvara se prostor moćnom, obuzdanom acidu, čiji je zvuk miljama daleko od izlizanih tristotrojki.

D 'marc Tape (1)

New York Haunted je etiketa kojom upravlja notorni Drvg Cvltvre. Na njoj se, osim suvremene klupske avangarde, mogu naći čak i veterani, poput Biosphere. Zasad još niti jedan teaser nije pušten u opticaj, ali je potvrđeno da Marc za njih uskoro izdaje – kazetu! Osim toga, njegov sjajni i brzo rasprodani “Long Weekend” EP je ponovno otisnut na Mos Recordings. B-strana tog vinila sadrži korozivni “Acid Test”!

Ono što mnogi s nestrpljenjem očekuju je novi album 2AM/FM. Radi se o projektu koji je Marc još davno startao s James T. Cottonom, znanim još kao Tad Mullinix. Nedaleko od jakbeat zvuka koji plasira solo, ovaj će vinil sadržavati osvježavajući cocktail izvornog housea i techna, s kozmičkim injekcijama italo-disca za pravu mjeru. Izlazi zadnjeg dana kolovoza na Bopside Records. Teaser svakako obećava!

Pre-order za digitalno izdanje možete riješiti OVDJE, gdje se prva traka može poslušati u cijelosti. Uživajte!

D’Marc Cantu
FACEBOOK | SOUNDCLOUD 
2AM/FM
FACEBOOK | DISCOGS