Loco Dice izdaje drugi album za kontroverzni label

Nakon sedam godina od prvog albuma, “7 Dunham Place”, Loco Dice je odlučio razveseliti svoje brojne fanove najavom novog albuma “Underground Sound Suicide”. Ono što je izazvalo kontroverzu je da će izaći na velikom i komercijalnom američkom labelu Ultra records.

Loco Dice kojeg ovog ljeta slušamo na Sonus festivalu na Zrću oduvijek je bio poznat po svojem underground zvuku, iako se šuškalo da mu je na prvom albumu jako puno pomogao, čitajte isproducirao ga, Martin Buttrich. No bilo kako bilo, album ga je katapultirao među svjetske igrače, gdje se i trenutno nalazi.

Sedam godina od izdanja prvog albuma je veliki vremenski odmak, a Loco Dice kaže da mu se u međuvremenu u životu puno toga desilo i promjenilo. Isto tako htio je i producirati više klupski orjentirane trake pa mu je i zato trebalo toliko vremena da se u potpunosti posveti produciranju novog albuma.

Underground Sound Suicide bit će pun različitih kolaboracija tako da nas očekuju trake s Miss Kittin, Chris Liebingom i još nekoliko zvučnih imena. Ono što je izazvalo bijes njegovih vjernih fanova je da album izlazi na prilično komercijalnom, čitaj ultra profitabilnom, uglavnom EDM američkom labelu Ultra music.

Loco Dice pak tvrdi da glavni manager Ultra musica od 2000. godine podupire njegove nastupe i brine za njega. Koliko je u tome svemu istine samo će vrijeme pokazati, ali ono što je sigurno je da će izgubiti dio kredibiliteta koji je godinama gradio. Novac i pohlepa nisu ono što fanovi vole.

Prvi single s albuma “Get comfy” bit će moguće skinuti 31.7., a do tada poslušajte radio rip. Kao što ćete moći pročitati u komentarima ovu traku su prilično popljuvali tako da mislimo da se Diceu ne piše dobro.

I za kraj uživajte u njegovoj selekciji za label Desolat, dok je još bio miljenik pravih clubbera.

Loco Dice
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | WEB