Sisy Ey – nova live elektronska senzacija s Islanda

Ti Skandinavci stvarno mora da imaju nešto posebno u vodi ili hrani koju konzumiraju, jer neprestano se pojavljuje neki novi artist, band ili čak cijeli glazbeni pokret koji preplavi svijet i zauzme vodeću poziciju u tome što radi. Sisy Ey je upravo jedan takav primjer, a tko su oni, zapravo one, saznajte u nastavku.

Sisy Ey, izgovoreno See See Ay, je elektronski band s Islanda koji sačinjavaju tri sestre koje su se prvi put udružile 2011. godine kad su odlučile da svoje uglavnom akustične karijere okrenu više prema elektronici. Nakon nekog vremena pronašle su nit poveznicu koja ih je povezala u smislenu cjelinu i dala im elektroničku podlogu – bio je to DJ Oculus. Danas stalan dio benda i onaj koji daje električno srce cijelom projektu.

Prvi veći uspjeh bila je zapažena traka “Ain’t got nobody” iz 2013. godine koja im je pružila priliku da izađu na svjetsku scenu.

Uslijedile su kolaboracije, od kojih posebno ističemo one sa Kasper Bjørkeom na singlu “Apart”

Upravo se sprema i izdanje novog singla za koji ekipa iz Hercules & Love Affair kaže da će biti summer tune za 2015. godinu. Riječ je o pjesmi “Do it good” koja izlazi 14.8., a možete je premjerno poslušati ovdje.

Bilo kako bilo, čini nam se da je pred ovim sestrama i njihovom beatmakeru doista svjetla budućnost i ne sumnjamo da će “Do it good” zadrmati mnoge floorove.

Sisy Ey (2)

Sisy Ey
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Lana Flander