Korkyralis – provod na Korčuli kojem ni Odisej ne bi odolio

Korčula, po nekim saznanjima dom Marka Pola, Odisejev otok gdje je susreo čarobnicu Kirku, a od ovog ljeta i jedinstvena lokacija gdje će se od 3.8. do 12.8. održati prvi Korkyralis festival. Gosti su respektabilni, partijat će se i na moru i na kopnu, a tko sve dolazi i još ponešto saznajte od jednog od glavnih organizatora Zorana Bojanića aka DJ Zookeya.

Pozdrav Zorane, za početak pošto sudjeluješ u nekoliko projekata, možeš li nam ukratko reći o čemu se sve radi, prije nego krenemo u detalje? Isto tako, predstavi se našoj publici i reci nam tko je DJ Zookey te kako si krenuo plivati DJ vodama?

Prije svega iskoristio bih ovu priliku i pozdravio sve čitateljice i čitatelje Vašeg portala i Vama zahvalio na ovom pozivu za intervju. U tekućoj godini projekt koji mi je definitivno oduzeo najviše vremena i energije je naravno Korkyralis festival. Uz Korkyralis tu je i Future Underground – radi se o mojem brandu koji u suradnji sa mojih par prijatelja i vrhunskih DJ-eva na tjednoj bazi ugošćuje podjednako i strana i domaća imena. Zadnji, ali ne manje bitan, tu je i Sticky Fingers svojevrsni ogranak Bitchblack event managementa koji djeluje na dubrovačkom području i zadužen je za, ajmo tako nazvati, mekši zvuk.

Za sebe mogu reći da vrtim glazbu od 99.-te, dakle preko pola svoga života, iako ne volim stilske podjele, rekao bih da se tu pretežno radi o deep i tech houseu s povremenim izletima u techno. Od značajnijih imena DJ pult sam djelio s likovima poput Joris Voorn, James Zabiela, Mark Knight, Tom Novy, Doorly, Mr. C, Luna City Express, Ian Pooley, Eddie Richards, Asad Rizvi,.. U DJ vode sam ušao prije svega iz ljubavi prema glazbi i jednom kad sam krenuo nije bilo nazad.

DJ Zookey

Najveći projekt je Korkyalis festival, koji se ove godine održava po prvi put na predivnoj Korčuli u suradnji s nekoliko svjetskih booking agencija koje dovode velike face da prodrmaju cijeli otok, pa nas upoznaj s tom pričom? Kako je došlo do realizacije, kako napreduju pripreme i tko sve dolazi?

Idejni začetnik Korkyralisa Mark, inače vlasnik kluba Boogie Jungle i ja već neko vrijeme imamo želju otok Korčulu i naš klub ucrtati na kartu svjetskih party destinacija. Tako smo prošle godine ugostili par imena s roostera Wilde Agency iz Berlina, da bi stvar bila interesantnija s njima je došla i sama vlasnica agencije Patricija koja se zaljubila i u otok i u klub i valjda je osjetila pozitivnu vibru te nam se odlučila pridružiti. Realizacija nije bila nimalo laka, cijela priča se mjenjala par puta, sama investicija je dosta rizična ako uzmemo u obzir da Korčula nije baš neka party destinacija, bar ne za sada, ali nas to nimalo nije obeshrabrilo u našem naumu.

Ovogodišnji Korkyralis ugošćuje dvije poznate etikete Freude am Tanzen s Mathias Kadenom, Marek Hemman live, Douglas Greed i Monkey Maffia, te Kittball s Tube & Berger, Juliet Sikora, Paco, Paji live, Genji Yoshida i Häppy. Neka od imena koja nismo uspjeli realizirat na samom festivalu smo uspjeli prebaciti na prije spomenuti Future Underground koji inače radimo svakog petka.

Koliko dugo traje festival, koje su lokacije i atrakcije, što se još sve može tamo vidjeti te kome se osobno najviše veseliš?

Kao što sam prije spomenuo cijela priča se mjenjala više puta. Prvotna ideja je bila pet tjedana po pet dana tjedno. Zbog raznoraznih problema tipa samog financiranja svega toga, ishodovanja lokacijskih dozvola, same infrastrukture i silne logistike koju zahtjeva jedan takav projekt, te na kraju silnih požara koji su poharali kako naš otok tako i poluotok Pelješac – zbog čega smo par dana bili odsječeni od kopna, ipak smo bili primorani ‘potegnuti ručnu’. Finalna verzija ovogodišnjeg Korkyralisa je u vremenskom periodu od dva tjedna, s po tri dana tjedno. Imamo tri lokacije, to su Boogie Jungle, desantni brod St. Damian i meni osobno najdraži Proizd, mali otočić smješten ispred Vele Luke koja je na drugoj strani otoka. Po meni svaka lokacija je atrakcija sama za sebe, uz čisto more i prekrasne plaže moći ćete vidjeti i masu nasmijanih lica iz cijelog svijeta kako plešu do zore 🙂 Osobno se najviše veselim nastupu Mathiasa Kadena kojeg jedva čekam poslušati na domaćem terenu.

Proizd -korcula -croatia
Proizd

Uz line up koji predstavlja pretežito njemačke artiste pretpostavljamo da su vam oni i glavna ciljana publika? Da li postoji interes i nas Hrvata, ili još nije vrijeme za to?

Pa da, prije sam spomenuo kako Korčula za sada nije neka party destinacija, mi smo odlučili dovući partyjanere ovamo i nekako je bilo logično uz suradnju s Wildeom ići na tu priču s njemačkom publikom, bitno je spomenuti da nismo isključivi, te da su svi ljubitelji kvalitetne elektronske glazbe dobrodošli. O interesu Hrvata mislim da nema dvojbe ako uzmem u obzir silne pozive, sms-ove, mailove i općenito upite svih znanih i neznanih u proteklih pet, šest mjeseci.

Vratimo se na DJ Zookeya, što slušaš u slobodno vrijeme, tko te pali, a koga od naših DJa ili producenata pomno pratiš?

Ljeti kad ne sviram, a sviram doslovno svaku večer obožavam slušati cvrčke i more di se pjeni 🙂 Inače sve zavisi u kojoj sam fazi, ide sve od disca, soula, funka, jazza pa do housea, techna i drum & bassa. Jedan od općenito najboljih live-ova koji sam ikad imao prilike čuti je Kink live @ boileroom Moscow tako da mi je on trenutno jedan od favorita, a od naših definitivno Petar Dundov i Felver – kojeg sam nedavno ugostio na Future Undergroundu, s kojim se znam već jako puno godina i svako naše druženje ostaje za pamćenje.

Pretpostavljamo da, ako sve bude u redu, Korkyalis ide dalje i sljedeće godine i da će postati tradicionalan festival, a nas zanima koji su tvoji planovi za dalje i gdje te možemo čuti kako ljuljaš dancefloor?

Planovi su odraditi Korkyralis i naravno ako sve bude u redu idemo dalje, preživiti sezonu i rezidenciju koja traje do polovice 9.-tog mjeseca. Iza toga se dobro naspavati i odmah početi planirati sljedeće ljeto, posložiti malo svirke za jesen i zimu. U međuvremenu uz Boogie Jungle kojem posvećujem najviše pažnje uvijek ostavim par slobodnih datuma za neke za mene posebne zabave, tako da me možete osim u Boogiea ovo ljeto čuti u recimo dubrovačkom Revelinu, Komarda beach Lazareti isto u Dubrovniku, nadam se pred kraj sezone Island of Love Barbarinac kraj Splita koji je totalna bomba i povremeno s Jakšom Jordesom live na saxu po dalmatinskim otocima.

Korkyralis Festival
FACEBOOK | WEB

Korkyralis 2015 Line Up

Lana Flander