Intenzivan remiks izašao iz studija Petra Dundova

Klasično obrazovani Velšanin Third Son je naglo stekao slavu zazivajući 90-te, ubrizgavanjem house elemenata u techno arhitekturu. Dundov je njegovoj traci udahnuo bogatiji unutarnji život.

Prvobitni miks trake je hipnotički komad tech housea, čiju je temu Dundov u potpunosti iskoristio, baš kao i kopajući bassline, ali je rezultat barem za koplje iznad originala. U remiksu, bazični ritam dobiva na prostornosti i dinamici, a blago dozirana jeka oslikava eteričnu sanjivost, koja nedostaje izvornom, suhom zvuku. Ono što je Third Son konstruirao, ustvari je francuski kozmički disco, začet hitom “Magic Fly” grupe Space, a do zaključka doveden s najvećim uspjesima Daft Punk. Nakon njih, ovu je formu je moguće samo polirati, ali Dundov napušta taj zatvoreni okvir i preuzima traku u svoje područje, gdje granice još nisu zatvorene.

To ne znači da je izvorna traka loša, naprotiv – i jedna i druga verzija će sigurno uzeti svoj dio kolača na podijima, ali remiksu će vjerojatno pripasti lavlji dio. Dundova možete uhvatiti 8. kolovoza na Lazaretima u režiji MixMag Adria, s Pete Duxom i lokalnim igračem Torresom, a u međuvremenu slobodno zavrtite traku barem još jedanput.

Third Son
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Petar Dundov
FACEBOOK | SOUNDCLOUD