Instagram zabranio #EDM

Najpopularnija platforma za dijeljenje fotografija upravo je objavila da je zabranila upotrebu hashtag EDM. Službeno priopćenje kaže da se radi o kršenju njihovih osnovnih postavki pri upotrebi istog. O čemu se točno radi saznajte u nastavku.

Instagram je jučer objelodanio da je zabranio korištenje i traženje hashtag EDM. No, prije nego se neki povesele da je to vezano baš uz glazbeni žanr koji proteklih godina dobiva sve veću, nezasluženu rekli bismo, pažnju riječ je o potezu koji se odnosi na nešto drugo.

Naime, kad određeni hashtag dosegne kritičnu masu fotografija koje prikazuju određenu situaciju, a koja nema direktnu vezu s dotičnim hashtagom već s nečim drugim onda Instagram brzo djeluje. U ovom slučaju, službeno objašnjenje, je da se uz EDM vezalo previše fotografija golotinje i neprimjerenih vizuala. Znači, nema nikakve veze s EDM glazbom, nažalost.

S druge strane, to je dobra vijest, ako uzmete u obzir da bi se i hashtag Steve Aoki mogao zabraniti ako se koristi uz mnoštvo fotografija penisa i vagina. Prema tome, prionite na posao ako iz nekog razloga ne volite dotičnog i njemu slične. Šalimo se, naravno, ali priznajemo da bi zažmirili na jedno oko ako se to uistinu i počne dešavati.

Lana Flander