Ipak izlazi novi Telepathe

Cure već 10 godina na mahove izbacuju elektro-šlagere kojima prodrmaju top-liste, a zatim nestanu iz medija. Da bi album ‘Destroyer’ bio po njihovom, osnovale su i svoju etiketu.

Kako kažu, naslovna je pjesma nadahnuta likom replikantice Pris iz filma “Bladerunner”. Osim znanstvenom fantastikom, ostatak je albuma prepleten pričama o bizarnim hipijevskim i religijskim kultovima Kalifornije. Protutežu ovim skliskim temama čini skladna i pitka kompozicija same glazbe – stvari su na tragu modernim šlagerima Saint Etienne, Goldfrapp i Ladytron, što ne ostavlja prostora nekakvoj cyberpunk tjeskobi ili underground sablastima koje navodno vire iz stihova: svaka je traka 100% radijski materijal.

Album je snimljen 2012., a zatim stavljen na led. Trebao je izaći 2013., što se nije ostvarilo zbog začkoljica sa izdavačkom kućom, pa ga na kraju dame izdaju 7.8. na svom novom labelu, BZML Records. Materijal opisuju kao spoj Madonne uz ritmičku podlogu 80’s electro/hip-hop zvuka Miamija, premda se čini da su to tek začini, koje su dodali formuli s prvog albuma “Dance Mother”. U svakom slučaju, melodije su postale ozbiljnije, zvuk bogatiji i kompleksniji, a ukupan je rezultat potpuno mainstream-kompatibilan. Kad bi barem više ovakvih stvari lebdjelo nad terasama kafića!

Telepathe
FACEBOOK | SOUNDCLOUD