Napokon! Claptone izdaje debut album

Prije otprilike četiri godine, kad je prvi put stupio na scenu, Claptone je odmah izazvao pozornost publike. Njegovi mistificirani nastupi samo su pridonijeli općem hypeu koji se podigao, a izlazak debut albuma će lijepo zaokružiti cijelu priču.

Claptone se voli uspoređivati s izmišljenim mitskim bićem, pticom koja se pojavila iz tame, noseći zlatnu masku dugog kljuna i šireći svjetlost svuda oko sebe. U skladu s tom pričom, personalizirana je i scenografija, te maska koju nosi – time upotpunjuje nastupe, čineći ih nečim uzvišenijim od samog noćnog provoda.

Nakon četiri godine i niza odličnih singlova i remiksa Claptone je objavio datum izlaska svojeg debut albuma – 16.10. za label Different recordings. Zvanično i potvrđeno ime albuma je – “Charmer”, prilično u skladu s cjelokupnim imageom gospodina Claptonea. Album će sadržavati nekoliko intrigantnih kolaboracija od kojih izdvajamo onu s Jimi Tenorom, Clap Your Hands Say Yeah i Peter, Bjorn & John.

Najavni single je upravo suradnja s PBJ pa poslušajte!

Claptone – Puppet Theatre (feat. Peter, Bjorn & John)

Trenutačno Claptone žari i pali s nekoliko traka, a posebno ćemo izdvojiti single Gregorya Portera – Liquid life koji je remiksirao i koji je dosegao Billboard overall #1, #1 najshazamiranija traka na Ibizi i #1 na BBC1 Radio Dance Chartu. Impresivno u svakom slučaju i korak prema komercijalnijem zvuku, ali to nimalo ne smeta u ovom slučaju, jer nekako sumnjamo da će se maskirani DJ prodati samo tako.

Gregory Porter – Liquid Life (Claptone remix)

Pisali smo ponešto o njegovim zadnjim remiksevima – onaj koji je radio za Roisin Murphy poslušajte ovdje, a za Faithless – ovdje. Za kraj, preporučamo trenutačni službeni Claptone single u suradnji s Jaw, ali i debut Essential Mix za BBC, uživajte…

Claptone feat. Jaw – Dear Life

Claptone Essential Mix BBC 1, 25.4.2015.

Na dnu pogledajte i video najavu za njegovu ljetnu Immortal turneju.

Claptone
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | YOUTUBEWEB


Lana Flander