Throne of Blood – od bebe The Rapturea do odraslog labela

Mali, ali iznimno utjecajni i poštovani label iz New Yorka, Throne of Blood, započeo je svoje putovanje kao suradnja The Rapture i DJ James Friedmana. Čime se danas bavi, saznajte u nastavku.

Inicijalno zamišljen kao platforma za izdavanje remiksa s albuma The Rapture “Pieces of the people we love” narastao je kao samostalna jedinica i prerastao svoje davno postavljene okvire. Nakon što su za njega počele izdavati face poput Simian Mobile Disco, Claude Von Stroke i SebastiAnThrone of Blood je na početku svojeg putovanja, 2006. godine, zapao u velike probleme s distributerom. Ta situacija se nastavila sve do 2008., kad je sklopljen ugovor s Kompaktom za daljnju distribuciju i od tog trenutka Throne of Blood ne staje.

Od tad pa do danas za Throne of Blood su izdavali mnogi, neki poznati, neki nepoznati pa ubrzo poznati, pa samo da izdvojimo one koji su nam zapeli za oko – Daniel Avery, PBR Streetgang, Waze&Odyssey, DJ Chloe, Brioski, Bicep, Cosmic Kids, Curses. Impozantna gomilica, nema se što reći. Uostalom bacite pogled na kompletnu diskografiju.

No, nakon kratkog povijesnog upoznavanja s Throne of Blood vrijeme je za skok u sadašnjost i njihova trenutna to jest nadolazeća izdanja.

Upravo je najavljeno da će 14.8. izaći nov EP od momka zgodnog imena Jimi After, naziva “The Letter”, a dijelove možete poslušati sad i ovdje!

Našla su se tu i dva remiksa – Daniel T. iz Cosmic Kids i parižanin Crackboy, a zanimljivo je da je riječ o prvom jedino i nikako drugačije sasvim digitalnom izdanju za ovaj label. O Jimi Afteru se ne zna baš mnogo, pronjuškajte sami, a za početak skočite na njegov Soundcloud.

Još glasnije najavljeno izdanje je ambijentalna kompilacija Moon Rock Vol.3, koje obiluje trakama od artista koji nisu na labelu, ali su ili prijatelji istog ili njeguju sličan zvuk. Njegovi izdavači kažu da je cijela kompilacija uronjena u zvuk Briana Ena, a to ne može biti nikako loše. Neki od artista koji su pridonijeli su – Pittsburgh Track Authority, Tim Love Lee, Steve Moore, Tempelhof čija je stvar “NIK” poslužila kao podloga za video teaser pa pogledajte.

Isto tako najavljen je i novi Vito & Druzzi 12”, a ako ne znate o kome se radi, to su vam dečki iz The Rapture. Ovome se jako veselimo, jer iako su se raspali – pojedinci, a u ovom slučaju duo, jedan bubnjar, drugi multiinstrumentalist, djeluje i dalje. Za kraj ostavljamo vas u sigurnim rukama Martina Dubke i njegovog podcasta broj 60 za Throne of Blood. Uživajte.

Throne of Blood
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | YOUTUBE | WEB

Throne Of Blood Records (1)

Lana Flander