Drum’n’bass vam može ugroziti život – i to doslovno

Nedavne su studije pokazale da drum’n’bass i dance mogu biti štetni i potencijalno opasni za vaše zdravlje. O kojoj je studiji riječ i o čemu se tu zapravo radi – saznajte u članku.

Možda ste prvo pomislili da se radi o problemima sa sluhom ili dehidraciji od višesatnog plesa, ali ne, nije o tome riječ već o puštanju glazbe za vrijeme operacija u bolnicama.

Naime, kod operacija uglavnom su kirurzi ti koji biraju što će svirati, a podatak je da glazba svira u 50 do 70 posto slučajeva.

Snimke su također pokazale da dok glazba poput drum’n’bassa svira komunikacija je otežana, sestre moraju češće ponavljati pitanja doktorima i razina koncentracije opada. Sve skupa rezultira povećanim rizikom za pacijenta.

S druge strane umirujuća glazba pomaže koncentraciji, a istraživanje je pokazalo da kirurzi rješavaju postupke do 10 posto brže i da ih oslobađa stresa.

U svakom slučaju ako se nađete u situaciji gdje možete utjecati na glazbu koja će se puštati pri operaciji, vašoj ili nečijoj drugoj, zamolite doktore da to ne bude glasan drum’n’bass ili dance. Moglo bi vam spasiti život, doslovno.