Hackiranje stvarnosti u Ljubljani: Music Tech Fest

Nove metode, aplikacije i gadgeti u rukama priznatih inovatora, ali i publike. Prijavite se besplatno i sudjelujte u kreaciji zvuka sutrašnjice!

Cankarjev dom će 18.-20. rujna ugostiti neka od najzanimljivijih imena među predvodnicima nove struje zvučnih i vizualnih inovacija. Među njima se nalaze neki predstavnici stare garde, kao Stockhausenov učenik Rolf Gehlhaar, te indijski multiinstrumentalist  Nitin Sawhney, ali ne manjka niti klupskih legendi, koje uključuju acid house pionira Graham Masseya (808 State), te osnivača Ninja Tune-a i člana Coldcut, Matt Blacka.

Obzirom na futurističku prirodu događanja, razumljivo je da brojni izvođači pripadaju rubnim i prijelaznim disciplinama, a među njih spadaju interaktivni umjetnik Tank Thunderbird;  bio-umjetnica Robertina Šebjanič; stvaratelj famoznog Yellofiera Håkan Lidbo, te izumitelj glazbala Yoshihito Nakanishi

Moći ćete čuti glazbu koju proizvode bakterije, proizvoditi zvuk dodirujući virtualne kontrole u zraku, ali i sudjelovati u GUNK (Geek Punk) radionici, gdje se elektroničke igračke hackiraju u prave instrumente, uz dodatak dijelova izrađenih 3D printerom. Znanstvena se glazba i glazbena znanost stapaju u prostoru gdje se budućnost glazbe istodobno slavi i izumljuje.

Ulaz na sve nastupe i radionice je besplatan, ali je nužno prijaviti se, zbog ograničenog broja mjesta. To možete jednostavno obaviti OVDJE.

Music Tech Fest
FACEBOOK | WEB

#MTFCentral
FACEBOOK EVENT

#MTFResearch Network Symposium
FACEBOOK EVENT