Besplatna nova traka Four Tet za ljetni chill

Navodno nastao u dokolici avionskog leta, ovaj je zarazni hit dokaz kreativnog potencijala opuštenog i neozbiljnog pristupa glazbi.

Nasempliravši dva komercijalna soul singla, Four Tet je riješio garage vokale, kojima je začinjena ritam sekcija, sazdana iz bas-linije od rastopljenog asfalta i suhog, praskavog breakbeata. Koliko je alkemija učinkovita, može se čuti u načinu na koji traka prirodnim tokom sama sebi gradi nastavak i kraj. Ako se pitate odakle mu ideja semplirati ove saharinske, predvidljive proizvode za top ljestvice – prema njegovim riječima, ni sam ne zna što mu je bilo na pameti. Poslušajte ih, pa usporedite s njegovom trakom!

Neki se već pitaju – koji je razlog zbog kojeg je Four Tet ovu sjajnu traku poklonio, a taj se vjerojatno krije u copyrightu – ovako nije dužan isplatiti naknadu za sampleove. Ako se traka počne vrtiti po ljetnim podijima, to će svakako biti veliki promotivni bonus i za nedavno izdani “dvodjelni” album “Morning/Evening“, čije ime odaje i namjenu, a mnogi ga smatraju njegovim dosad najvalitetnijim djelom.

Besplatnu traku “BACK2THESTART” poslušajte i skinite ovdje:

Osim toga, uskoro ćete biti u prilici isplesati se na njegovom nastupu za vrijeme Dimensions Festivala, gdje će vibracije biti prilično intenzivne!

Four Tet
FACEBOOK | SOUNDCLOUD