Gigantski kaleidoskop na Burning Manu

Psihodelija, anarhija i zajedništvo su ključni sastojci ovog jedinstvenog eksperimenta u dobroj volji – naravno, sa značajnim naglaskom upravo na psihodeliji!

Organizatori uspoređuju doživljaj na Burning Man festivalu s doživljajem na LSD tripu – ako niste i sami kušali jedan, nemoguće je dočarati o čemu se točno radi. Startao je 1986. u Teksasu, kao varijanta drevnog keltskog rituala s krijesom, a danas je golemi event koji traje tjedan dana, slaveći radikalne forme umjetničkog izražavanja, ali i radikalne forme samoodržanja i autonomije u odnosu na državu.

Za vrijeme festivala zabranjeno je koristiti novac, jer sve funkcionira na principu darivanja, a nakon završetka događanja, obaveza je ostaviti područje bez ikakvih ljudskih tragova. Naravno, jedna je od ključnih atrakcija paljenje “Wicker Man” lutke u suvremenoj verziji paganskog krijesa, ali ove je godine u pripremi i golemi kaleidoskop!

Unnamed -3

Golemo šesterokutno zdanje bit će ispunjeno nebrojenim LED lampicama, koje će oduzimati dah posjetiteljima, konstantno izmjenjujući fraktalne (i njima srodne) geometrijske projekcije, vodeći maštu kroz alternativne dimenzije.

Unnamed -2

Projekt se financira s Kickstartera – ukupni je iznos dostignut, ali je još uvijek moguće uplatiti dodatni iznos i ugrabiti neku od pogodnosti, kao što su posebne naočale, projekcija imena u kaleidoskopu ili čak – masaža glave!

Hadron

Projekt je nazvan Large Hadron Kaleidoscope, prema čuvenom švicarskom “supersudarivaču čestica“, a obzirom na izgled tog stroja, asocijacije na kaleidoskop su bile neizbježne. Možda će posjetitelji Burning Mana šamanskim putem dokazati postojanje Higgsovog bosona ili neke druge znanstvene nedoumice!

Burning Man
FACEBOOK | WEB | KICKSTARTER | EVENT