Dave Harvey: Love International preuzima štafetu Gardena uz novosti

Garden festival ostavio je dubok trag na festivalskoj sceni u Hrvatskoj i utabao je put za sve druge koji su ubrzo došli. Ako je Garden bio pravi pionir, onda će Love International biti i više nego dostojni te iskusniji omladinac. Nadovezujući se na to popričali smo s jednim od glavnih organizatora – Daveom Harveyem, članom Futureboogie ekipe i glavnim DJ bookerom za Garden unazad nekoliko godina.

Pozdrav Dave, lijepo od tebe što si pronašao nešto vremena da odgovoriš na pitanja za Klubikon, pa krenimo… Poznato nam je da si trenutačno vrlo okupiran s promocijom Love International festivala, ali možeš li nam za početak reći kako si započeo s DJingom?

Wow! To je baš korak u prošlost! Počeo sam s DJingom kad sam još živio u Leicesteru u 90tima.    Imao sam vrlo darežljivog prijatelja – DJ Third Eye – koji me je zapalio za hip hop breakove, soul, funk i puno starog hip hopa za koji nisam ni znao da postoji. Nedugo zatim započeli smo s našom večeri i od tamo je sve krenulo.

PRESS-SHOT-2-DAVE-HARVEY-FUTUREBOOGIE

Većina tvojih aktivnosti vezana je za Englesku, možeš li nam reći nešto o Futureboogie priči i kako si započeo avanturu s Garden festivalom?

Nas nekoliko se preselilo u Bristol iz Leicestera početkom 2000tih i pokrenuli smo večer nazvanu Seen koja je ubrzo postala Futureboogie. Steve aka Joe90 je vrtio za Adam Reagana iz Birminghama i pozvali su ga da pušta glazbu u Garden baru koji je nastao nešto prije Garden festivala. Ja sam također došao i pridružio se Steveu za prvi Garden festival i uspio sam si srediti svirku – ostalo je, kako kažu, povijest! Nekoliko godina kasnije započeli smo i label koja izvrsno napreduje i još uvijek radimo tulume svugdje po svijetu – uključujući Garden i Hrvatsku.

Futureboogie _daveharvey _joe 90-min

Glavna priča, pošto je ovo bio zadnji Garden, je nov festival u Tisnom – Love International, reci nam svoja razmišljana o tome. Koji je koncept, koji DJi i općenito vibe koji pokušavate dočarati?

Pa da, pošto sam radio booking za Garden zadnji 6/7 godina, Nick i Eddie, vlasnici i glavni pokretači, su mi rekli da će Garden privesti kraju (najavili smo to već OVDJE) i upitali su mene i mog partnera, Toma, da preuzmemo stvar u svoje ruke i napravimo nešto. Mi smo, naravno, priliku prihvatili objeručke. Love International će u principu biti sličan po etosu i glazbi kao Garden s dosta istih artista, ali i nekih novih faca, i vrlo smo uzbuđeni, jer je odaziv, do sada, apsolutno fantastičan. Očekujte sve dobro od Gardena s nekoliko novih dodataka!

Love International Festival (1)

Možeš li usporediti festivalsku scenu u Engleskoj i Hrvatskoj?

Da budem iskren to se ne može uopće usporediti,  jer u Engleskoj sve se vrti oko kampiranja i pripremi za loše vrijeme. U Hrvatskoj se pak sve vrti oko sunca i mora!

Isto tako, čuli smo da će Barbarella’s Discoteque i dalje imati tulume, uz festivalske after partije, i da i ti tamo vrtiš, pa nam reci nešto o tome?

Da, bit ćemo tamo ovaj vikend, 15.8., s Crazy P, PBR Streetgang i Cristopheom. Plan je imati što više evenata u Barbsu, jer to je jedan od najboljih klubova na svijetu i bilo bi šteta da ne bude više i duže otvoren.

Barbarella 's Closing

Da li ima još nešto u što si uključen? Sumnjamo da ima, pa nas, molim te, prosvijetli!

Nickova sljedeća mislija je pokrenuti mali Garden u Meksiku, veselim se rezultatu tog projekta. Uz to, htio bih pokrenuti nešto u Indiji, možda beach bar/cafe ili nešto slično.

Za kraj, kojih 6 traka uživaš slušajući ovo ljeto?

Lonely Boy –  The Subtle Frenzy

Boot n Tax – Niente Per Niente

Junior Fairplay –  How Do You Like Me Now

Mr G –  Road Tested

Fort Romeau – Saku

Roman Flügel –  Sliced Africa

Hvala ti, Dave, još jednom i puno sreće sa svime!

Love International
FACEBOOK | WEB

Dave Harvey
SOUNDCLOUD

Lana Flander