Contra Communem Opinionem: novi EP plemenitog acid zvuka

Precizni Švicarac temeljito kalibrira svoj acid već 7 godina, a čini se da je napokon pogodio u zlatnu žilu.

Lako se izgubiti u današnjem moru underground producenata, koji koriste iste zvukove i trikove kao i njihovi uzori. Prave, lažne i semplirane 808-ice, 303-jke i 909-tke plasiraju iste ritmove i teme već preko 30 godina, a obzirom na njihovu zavodljivost, rijetkima je mrsko zaplesati. Ipak, dosta tog materijala ne zvuči niti djelomično nadahnuto kao izvorni hitovi iz 80-tih; forma se ispoštovala, retro privlačnost se izlizala, a clubberi su počeli zahtijevati sadržaj.

C.C.O. je ljubitelj analognog zvuka, koji istražuje uzvišenije teritorije acida, koristeći zarazne electro teme kao mamac i nagradu. I u najranijim je radovima, poput “Dreamin”, prisutna originalna melodijska nota, a skladni potezi za komandama strojeva oslobađaju razrađeni zvuk i razvijenu dinamiku, gotovo u rangu starih majstora. S vremenom se taj filigranski pristup kristalizirao u pravu vještinu, premda niti na novijim izdanjima, kao “Music For Cosmonauts” još nije prisutna specifična i neobjašnjiva iskra, koja razlikuje remek-djela od jednostavno – kvalitetnih traka.

Još je prerano govoriti radi li se baš o “remek-djelu”, ali je sigurno da “Soyouz“, najavnu traku “Space Race” EP-a, krasi zaokruženost, kojoj su se ranija izdanja tek približavala. Može se namirisati vibra Gesloten Cirkel i Helene Hauff, kad koristi slične, tristo puta prežvakane 80’s motive, pretvarajući ih u slatkiš za podij. Ne može se reći da je C.C.O. napustio dosadašnju formulu, ali je prebacio onu najbitniju letvicu i zakoračio među majstore.

EP izlazi u rujnu na češkoj Endless Illusion etiketi, i to na vinilu. Sadržavati će 4 autorske trake i Layup-ov remiks, a uzorke možete poslušatii OVDJE.

C.C.O.
DISCOGS | SOUNDCLOUD | TWITTER