Slavljeničkih 20 godina Compost Recordsa

Kad je mali label iz Njemačke krenuo u svoju avanturu, malo tko je očekivao da će postati utvrda drugačijeg pristupa underground elektronici.

Prije dvadeset godina, Compost je u Munchenu osnovao i pokrenuo Michael Reinboth koji i dan danas pažljivo i s ljubavlju skrbi za njega. Povodom toga izdana je prikladna knjiga, nazvana SOUL / LOVE – 20 years Compost records, koja na 296 stranica sadrži preko 450 fotografija, 138 izjava i misli čak 60 raznih suradnika, prijatelja i remiksera koji su doprinjeli da Compost bude to što jest. Neki od njih su Laurent Garnier, Sven Vath, Solomun, Danny Krivit, Kruder&Dorfmeister

Uz to, svaka kupljena knjiga sadrži i poseban download code koji omogućava pristup posebnom sadržaju, to jest jubilarnom 500-tom izdanju, na kojem se nalaze čak tri različite kompilacije.

Prva kompilacija je ”Freshly Composted”, sadrži do sada neobjavljene trake, druga je ”Some Michael Reinboth favorites”, osobni izbor vlasnika labela i treća ”Hidden gems” koja sadrži uglavnom B strane, tajna oružja i neotkrivene dragulje iz Compost kataloga.

Freshly Composted

Druge dvije kompilacije nisu dostupne za besplatno slušanje, ali OVDJE možete čekirati njihove trackliste, a zatim si za 25priuštiti ovaj sjajno dizajnirani povijesni dokument!

Compost ima i dva sublabela – Compost Black i Drumpoet Community, a ako se pitate koji to zvuk njeguju, reći ćemo vam da ga nije baš lako opisati, jer se kreće od techna, jazza, preko housea, soula, čak i do malo popa. Upravo je ovaj label zaslužan, a da to možda i niste znali, za mnoge definirajuće kompilacije poput – Future Sounds of Jazz Vol.1-12, Glucklich Vol.1-5 i Partykeller Vol.1-3.

Želimo Compostu još 20 godina, još 400 izdanja, još 4000 pjesama i opraštamo se od njega riječima Gillesa Petersona, koji kaže da je Compost najkonzistentniji i budućnosti okrenut label u ovom dijelu Europe.

Compost Records
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | WEB

20 Years Of Compost Records 1

20 Years Of Compost Records 2

20 Years Of Compost Records 3

20 Years Of Compost Records 4

Lana Flander