Uskoro novi album electroclash kraljice Peaches

Vjerovali ili ne, ali prošlo je čak punih šest godina od zadnjeg Peaches albuma. No, čekanju je kraj.

Peaches, kanadsku electro queer kraljicu, ili mrzite ili volite, ali ravnodušni nikako ne možete biti. Većina je za nju čula u electroclash eri, kad je 2000te izdala svoj epohalni debut album “The teaches of Peaches” s kojeg je skinuto nekoliko sad već kultnih pjesama, a “Fuck the pain away” je postala i svojevrsna himna cijelog pokreta.

U međuvremenu je izdala 3  albuma – “Fatherfucker”, “Impeach my Bush” i “I feel cream” , ali i bavila se umjetničkim performansima poput “Peaches Christ Superstar”, objavila knjigu “What else is there in the teaches of Peaches”, pjevala operu, debitirala na Toronto International Film Festivalu i surađivala s Yoko Ono, REM i Major Lazer.

“Light in Places” je jedna od pjesama s novog albuma, a radi se o audio vizualnom performansu za čiji je video Peaches napravila režiju i glazbu.

Novi album “RUB” izlazi 25.9., a ususret tome podijelila je i jednu novu pjesmu Bodyline“, snimljenu za američku kablovsku televiziju – Adult Swim. Ona se ipak neće naći na albumu, jer joj gitare koje je snimio Nick Zinner iz “Yeah Yeah Yeahs” nisu najbolje sjele, kako sama kaže.

Album “RUB” je snimljen 2014. godine i možete ga unaprijed naručiti OVDJE, a time ulazite i u nagradnu igru za potpisane primjerke. Na njemu se nalazi nekoliko zanimljivih kolaboracija poput stvari s Feist, Kim Gordon ili Simonne Jones, a po imenima pjesama (Dick in the air, Dumb Fuck, How do you like my cut…) možemo zaključiti da je samo nastavila gdje je stala s prethodnima. Osim toga i naslov albuma je vrlo indikativan. Veselimo se trljanju s Peaches!

Peaches
FACEBOOK | WEB

Lana Flander