Dimensions otvara vrata regionalnim i domaćim snagama

Od srijede, 26.8. do nedjelje 30.8. tvrđava Punta Christo bit će odličan domaćin novog Dimensions festivala na kojem svake godine nastupa sve više i više regionalnih i hrvatskih DJa. Bacite pogled na odabir ovogodišnjih.

Samo da vas podsjetimo da će, uz sam festival na lokaciji Punta Christo,otvaranje biti u pulskoj Areni gdje nastupaju Four Tet live, Little Dragon i Floating Points liveo čemu smo pisali ovdje, a nakon toga vas očekuju četiri noći i dana tulumarenja unutar zidina, ali i u kampu Brioni te na festivalskoj plaži. No, okrenimo se mi naslovu članka i idemo baciti oko na naše junake.

Dimensions Domaci Line Up Full

Main stage nastup, prije izvedbe legendarnog detroitskog kolektiva Underground resistance, imat će jedan od naših pionira i velikana techna, nezaobilazni Petar Dundov. Zatim nam dolazi i Ilija Rudman, obožavan unutar i van naših malih granica te meštar nu disco i house crossover zvuka. Pridružit će im se i Miss Sunshine, jedina dama na domaćem line upu, i Zarkoff, momak koji svojim electrom isto briše granice između Hrvatske i svijeta, s nastupom u petak na Garden stageu, a isti dan samo na drugoj glavnoj pozornici Fort 1 svoj nastup imat će i Homeboy, vlasnik etikete House is OK.

Dimesinos Fort Arena 1 27.08.2015.-min

U četvrtak pravi mali ex Yu kružok na kružnoj pozornici Noah’s Ballrooma gdje nastupaju Mislav i Pytzek, osnivači i brižnici etiketa Burek i Barba, pisali smo o njima ovdje, zatim Herzel, sve glasniji makedonski producent i slovenski trio Your Gay Thoughts.

Na line upu se našao i Viatori – wunderkind, 15-godišnji mladac iz Ivanić grada i do sada najmlađi sudionik ikad na festivalu. On će zajedno s Funk Guruom i Phillipeom iz zajedničkog CFSN kolektiva isto u četvrtak nastupiti na Noah’s Ballroom stageu.

Dan poslije, petak, na toj istoj pozornici desit će se Stage takeover i zagrebački Sirup klub će preuzeti stvar u svoje ruke, a nastupaju od 20 sati pa sve do 06 ujutro – Felver (Stereotip), Jogarde (Freilauf), Brighton (Das Haus), Sergej Snooze (Sirup), Bebetto (Slurp!) i beograđanin Doo (Beyond House).

Noah Ballroom Sirup Takeover -min

U subotu, na istom mjestu, svoje umijeće će prezentirati momci iz EkstraktaMimi, Labud, Novell i Ganikpisali smo ovdje o njima povodom Dimensionsa, koji će zajedno s pulskim DJem i osnivačem Vakum labela, Borutom Cvajnerom, braniti naše boje na, kako se čini, ”domaćem” Ballroom stageu.

Isto tako dolazi i Lag iz Novog Sada iz Srbije, producent i predstavnik novog techno vala te jedan od najznačajnijih i najdugovječnijih DJa iz Bosne – Djarmah.

Ostali domaći su – Innaca iz Pule, LaSeech iz Štinjana/Pule i isto domaći MC Lima LP.

Dimensions Full -min

Slijede servisne informacije pa pogledajte kako do Dimensionsa.

Povoljnije ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije za Dimensions i po cijeni od 660 kuna mogu se nabaviti na stranicama Pozitivnog ritma, u Entrio sistemima, te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje. Ulaznice za koncerte otvorenja za Dimensions po cijeni od 240 kuna su također u prodaji.

Festivalske ulaznice za Dimensions festival s posebnim popustom mogu se kupiti preko web stranica 24sata (Dimensions festival), preko online magazina UESmag, a članovi Fan Cluba Muzike.hr također imaju priliku nabaviti ulaznice s posebnim popustom za Dimensions i Outlook festivale.

Dnevne ulaznice po cijeni od 250 kuna moći će se kupiti na festivalskom ulazu.

Dimensions Festival
FACEBOOK | WEB