Ilija Rudman predstavlja svoju jesensko-zimsku kolekciju

Ilija Rudman, jedan od rijetkih čije se ime izgovara i izvan granica Hrvatske, nam je predstavio svoja nadolazeća izdanja.

Iliju Rudmana smo zadnji put predstavili prije nastupa na Stereotipu u travnju i povodom novog izdanja. Ovaj put, donaćeg producenta koji kombinira disco, house i slične žanrove, smo uhvatili na kratko kako bi nam rekao čime se trenutačno bavi. Najavio nam je svoja nova izdanja i nastupe koji slijede.

Prvo izdanje je na Rudmanovoj jedino vinilnoj novopokrenutoj etiketi Imogen, a radi se o remiksima za svjetski poznate Brand New Heavies. Ilija je remiksirao traku “Get on” i “Sweet Freeek”.

Nakon toga slijedi izdanje “Future times” EP koji je već sad dostupan digitalno, ali ne i kao vinil. Radi se o labelu ISM kojeg vodi poznati Yam Who, a trake na EPu su “Future times” i “Dimensions” te polovica produkcije Crazy PHot Toddy i svjež Ourra kao remiksi naslovne stvari.

Također, kroz mjesec ili dva izlazi i EP za domaći label Burek “Higher ground”. Riječ je o EPu na kojem su kolaboracije s legendarnim Boyd H. Jarvisom koji je, među ostalim surađivao i s Herbie Hancockom, kako kaže Ilija. Ovome se posebno veselimo.

I za kraj za finski Traveller Records “Nights” EP koji je svojevrsni tribute Colonel Abramsu, a izlazi sa Simoncino remiksima. O njemu Ilija kaže:

“Nights ep je grandiozni deep house sound, oda 90- ima, velikom i dubokom soundu dok je deep house bio ono kako ga stari pamte, ali i tribute Colonel Abramsu.”

Ukoliko želite Iliju Rudmana poslušati uživo možete to učiniti na Dimensions, a pogledajte i koji još naši drugi artisti nastupaju, te 18.9. Revelin, Dubrovnik i Electronic Beats festival početkom studenog.

Ilija Rudman
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | DISCOGS

Lana Flander