Glazba za čudake ponovno pokrenuta

Sjećate li se ovog odličnog labela – Music for Freaks? Ako je odgovor – da, čitajte dalje. Ako nije – saznajte.

Naime, Music For Freaks se vraća. Cijela priča počela je 1999. godine u Engleskoj i trajala je cijelo jedno desetljeće, do 2009., kad je label ugašen. Osnivači i članovi Freaks DJ/live i producentskog kolektiva su Luke Solomon i Justin Harris, za koje ste vjerojatno već i prije čuli.

Njih su dvojica odlučili ponovno pokrenuti stvari i najavljen je nov EP – “Let’s do it again part 1”. Na njemu će se naći dvije Freaks remiksirane stvari, prva  – “The man who lived underground” od velikog i kontroverznog Ricarda Villalobosa. Kontroverznog inače, ali i nedavno, jer je podigao prašinu na Sonusu kad je kao zadnju stvar pustio Šabana Bajramovića. Drugi kontributor bit će Tuff City Kids aka Gerd Janson i Philip Lauer, koji su remiksirali Turnerovu stvar “Been out”. Zadnja pjesma na ovom EPu bit će do sad neobjavljeni edit Freaks trake – “Instrument”.

Music For Freaks Let 's Do It Again Pt 1-min

Inače, u planu za ponovno pokrenuti label su suradnje sa Soul Clap, Wolf&Lamb, The Martinez Brothers i s još nekoliko faca glazbene industrije. Na Ibiza Sonica Radio možete poslušati Music For Freaks Radioshow koji svaki petak u živo vodi Justin Harris.

EP “Let’s do it again” će svoju vinilnu premijeru imati 24.8., a dan poslije i digitalnu. Nažalost, ne postoji još nikakva objava navedenih traka s EP-a, tako da ćemo se morati još malo strpiti da glazba uđe u naše i vaše uši.

Music For Freaks
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | WEB

Lana Flander