LSTN kompanija pomaže gluhima da čuju

LSTN je mala kompanija koja primarno proizvodi slušalice i zvučnike, a dio zarade uvijek ide u humanitarne svrhe…

Pokrenuta 2013. godine ova mala, ali rastuća, startup agencija se uglavnom bavi izradom kvalitetnih slušalica i zvučnika izrađenih, većim dijelom, i od drvenih materijala. Ono što ih izdvaja od ostalih kompanija je plemenita svrha da se svaki put kad je ostvarena kupnja dio zarade proslijeđuje za kupnju pomagala za sluh ljudima koji si to ne mogu priuštiti.

Taj način funkcioniranja se zove socijalno poduzetništvo i na neki način je nov i poželjan put poslovanja. Također, LSTN iz Los Angelesa, je pokrenuo svoju priču da bi mogao financirati Starkey Hearing fondaciju koja se primarno bavi time da gluhima omogući da čuju po prvi put u životu.

Pitanje koje se postavlja je kako se oni mogu natjecati s velikim kompanijama, poput Beats by Dre i Bose, koje umjesto da se također okrenu prema socijalnom poduzetništvu radije upumpavaju svoj profit u razne nove načine oglašavanja. LSTN tvrdi da to nije moguće, jer radi se o industriji od preko 10 milijardi dolara godišnje i svi žele svoj dio kolača. Trenutačno Beats i Bose drže 80 do 90% tržišta i teško da će se odreći svojeg masovnog profita pogotovo u humanitarne svrhe.

Ipak, ako kupite te slušalice pokazat ćete primjer i namjeru da se dobro djelo širi dalje. 

No, nije sve tako crno, a dokaz tome je i pokretanje LSTN vinil dućana te proširivanje ponude na različite kablove, čepiće za uši i majice.

Ono što također veseli je feedback od potrošača koji slušalice obasipaju komplimentima, a neki od svjetskih brandova poput Pitchforka i Esquire magazina imaju također samo riječi hvale.

U svakom slučaju hvale vrijedan potez koji bi mogli i drugi slijediti. Živjelo socijalno poduzetništvo!

Cijelu priču možete pogledati u nastavku…

LSTN Sound
FACEBOOK | YOUTUBE | INSTAGRAM | WEB

LSTN Headphones (2)

LSTN Headphones (3)

LSTN Headphones (4)

LSTN Headphones (5)

LSTN Headphones (6)

LSTN Headphones (7)

Lana Flander