Back Burners: druidska anatomija biljaka južne polutke

Anonimni australski deep/acid tandem krade pažnju izvrsnim trakama i zatajenim identitetom.

Pojam Back Burners označava stražnje grijače na štednjaku, gdje se umak polako dogrijava. Uz skriveni identitet i očitu profesionalnost u poliranju traka, ovo ime sugerira da je riječ o projektu već dobro potkovanih producenata, koji su vjerojatno odlučili zakoračiti u nešto drugačijem smjeru. Reklamiraju se bajkovitim frazama, koje uključuju “elektronsko unutarnje putovanje”, a njihov je rad odobren i od “druidskog vijeća Melbournea”, brendiraju se starinskim znanstvenofantastičnim crtežima, a imena trakama daju prema pojmovima iz biologije. Svi su ovi detalji zabavni, ali najbolja je glazba, kako i mora biti.

Rasplesani sinkopirani ritmovi ne donose ništa revolucionarno, ali su poletni i uzbudljivi. Čuje se stara škola Detroita, acid linije su podjednako gumene i reske, a ležerni synth padovi diskretno i prozračno pružaju onaj pomalo jeftin, ali ugodan doživljaj kozmičkih prostranstava. Ono što ovaj EP čini drugačijim od radova njihovih kolega je lijepa kompozicija sa pričom, glavom i repom, ali i neočekivanim obratima, koji nisu zastrašujuće prirode – nekad je lijepo biti i ugodno iznenađen, što mnogi producenti zaboravljaju. Svaka od ovih traka započinje u niskom profilu, gotovo neopaženo, a dragulje plasira tek kad je slušatelj već duboko unutra. Favorit je poslijednja traka, čarobna “Primary Xylmn“.

House In Motion -min

EP “Anatomy” je izašao digitalno za Houses In Motion, čije je to prvo izdanje. Prema poveznicama na društvenim mrežama, postoji prilična mogućnost da je etiketa u vlasništvu upravo ove dvojice producenata, čija su kodna imena Don Blaster i Catalyst. Čini se da nas očekuje još iznenađenja iz Australije!

Back Burners
SOUNDCLOUD | SHOP